B10

Održana sveačana akademija povodom 70 godina OSB

Povodom 70 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Beograda danas je u prostorijama Gradskog centra za fizičku kulturu u Delgiradskoj ulici (Stari DIF) održana svečana akademija.
Pre početka svečanosti, minutom ćutanja je odata poslednja počast Dejanu Brđoviću, proslavljenom odbojkašu i kapitenu reprezentacije.
Goste, odbojkaške legende, predstavnike klubova i medija, pozdravio je Dragoljub Milošević, predsednik OSB, a zatim je emitovan film o nastanku i radu OSB.
Na akademiji su uručene i plakete za dugogodišnji doprinos razvoju odbojke.
Priznanja za 60 i više godina rada u odbojci dobili su Sava Grozdanović, Petar Stanišić, Zoran Živković i Antonije Jovanović. Nagrađeni su i Milica Stojadinović, Lazar Grozdanović i Zoran Petrović, ali su bili sprečeni da prisustvuju svečanosti.
Nagrade za 50 i više godina rada u odbojci dobili su Aleksandar Boričić, Nenad Golijanin, Slobodan G. Milošević (generalni sekretar OSS), Dragan Tadić, Bogdan Sretenović, Zoran Nikolić, Slobodan V. Milošević (OK Obilić) i Zoran Kozomora.
Nagrade im je uručio Dragoljub Milošević, predsednik OSB, kome je nagradu za 60 i više godina rada u odbojci uručila Zorica Bjelić, sekretar OSB.
Zahvalnice povodom 70 godina Odbojkaškog saveza Beograda dobili su Odbojkaški savez Srbije, Sportski savez Srbije, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Sportski savez Beograda, OS Vojvodine, OS Braničevskog regiona, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i hostel DOM, predstavnici medijiskih kuća: Politike, Sporta, Sportskog žurnala, Večernjih novosti, RTS, Studija B, kao i predstavnici Sportskih centara: Voždovac na Banjici, Šumice i Sport Eko.
Nagrađeni su i odbojkaški klubovi: Crvena Zvezda, Partizan, Obilić, Radnički Beograd, Železničar, 21.maj, Mladenovac, TENT, Lazarevac, Resnik, Blok-Aut, Crnjanski, Roda, Sterija, Imlek, Dunav, Feniks Čukarički, Vizura, As, SPAS, As Batajnica, Avala, Lucky Star, Beograd, Kralj, Obrenovac, Zvezda NP, Pionir, Železnik 2012, Volleyland, Akademija Singidunum I FSFV.
Nakon dodele priznanja gostima su se obratili Aleksandar Boričić, predsednik OSS i predsednik CEV, i Nenad Golijanin, prvi potpredsednik OSS i predsednik OK Partizan.
Svečanost je završena prigodnim koktelom.

Povezana vest:  Juniori Srbije sutra u utakmici za deveto mesto na SP