odbojka berlin kzn

Grbić: Staloženost i agresivnost recept za dobru igru

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da želi da njegova reprezentacija bude staložena i agresivna i da bi pobeda sutra nad Poljskom mnogo značila u borbi za plasman na Olimpijske igre.
-Staloženost i agresivnost sa naše strane biće dobar recept da pružimo dobru igru. Moralni kvaliteti sa naše strane će biti presudni za krajnji plasman i mislim da je najbolje da turnir počnemo dobrom igrom i pobedom protiv Poljske – rekao je Grbić uoči početka kvalifikacija.
Srbija će sutra protiv Poljske početi evropski kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Rio De Žaneiru. Grbić je istakao da očekuje agresivnu igru Poljske.
-Poljska je svetski šampion, koji ima odlične igrače. Na svakom turniru se pojavi novi igrač koji podigne nivo igre. Treba očekivati njihov agresivan pristup – naveo je Grbić.
Reprezentativac Srbije Nikola Jovović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedom počne kvalifikacioni turnir.
-Spremni smo, što je bitno, to je to. Mislimo samo na ovo takmičenje i idemo utakmicu po utakmicu. Mogu slobodno da kažem da je Poljska favorit, tako nam je lakše. Poželeo bih sreću svojim saigračima i dobro zdravlje – rekao je Jovović.
Njegov saigrač Srećko Lisinac kazao je da očekuje veoma tešku utakmicu protiv Poljske.
-To je veoma dobra ekipa koja nas dobro poznaje, a poznajemo i mi njih. Teško smo ih dobili u prošloj utakmici, sigurno će tako biti i sutra, ali sigurno je i da možemo da igramo sa njima i nadam se pobedi – kazao je Lisinac.
Selektor Poljske Stefan Antiga rekao je da će susret sa Srbijom biti veoma važan za dalji tok turnira u Berlinu.
-Ovo je samo jedna utakmica u nizu, ali veoma važna na psihološkom planu jer će ovo biti veoma teška borba u kvalifikacijama. Dobro smo se spremili. Izgubili smo od Srbije u prošloj utakmici, koja je bila čudna. Dobro poznajemo rivala, nema nove igrače, to je veoma jaka ekipa – rekao je Antiga.
Utakmica izmedju Srbije i Poljske igraće se sutra u 20.30.

Povezana vest:  PIONIRI – BALKANSKO PRVENSTVO 2013., Pioniri Srbije ostvarili drugu maksimalnu pobedu u Kazanluku