boricic_vinerEP JUNIORKE

Boričić: Zrenjanin po svetskim i evropskim standardima

 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić izjavio je danas da nije slučajno što će se u Zrenjaninu igrati neke utakmice Evropskog prvenstva za juniorke, jer ima halu koja odgovara evropskim i svetskim standardima.

U Zrenjaninu je potpisan ugovor o organizaciji Evropskog prvenstva odbojci za juniorke koje će održati od 3. do 12. septembra.

Povezana vest:  BEACH VOLLEY – SENIORI – “EP 2012. – NOVI SAD MASTERS”, Sedmo mesto za Stefana Bastu i Igora Tešića

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i predsednik Odbojkaškog Saveza Srbije (OS) Aleksandar Boričić uz prisustvo potpredsednika OS Vladimira Grbića i generalnog sekretara Sportskog saveza Zrenjanina Siniše Marinca.

-Nije slučajno to što je izabran Zrenjanin. Na to je uticao veliki broj odbojkašica iz ovog dela Banata. Osim toga Zrenjanin ima lepu dvoranu, a evropska i svetska federacija traže standard – kazao je novinarima Boričić.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije lako pobedili Dansku za četvrtfinale EP

On je istakao da će se finale Evropskog prvenstva u Nišu, a da je u planu da se iduće godine Evropsko prvenstvo za seniorke organizuje u Beogradu i Zrenjaninu.

Vladimir Grbić istakao je da će ovo takmičenje biti jedno od onih kojim će se Zrenjanin ponositi, ali i takmičenje koje taj grad zaslužuje posebno imajući u vidu dugu sportsku tradiciju.

Povezana vest:  Grbić: Olimpijske igre se ne mogu kupiti

Siniša Marinac je u ime Sportskog saveza Zrenjanina izrazio zadovoljstvo što će se tako veliko takmičenje održati u tom gradu.

-Nije mala stvar biti domaćin Evropskog prvenstva, to je način da se odbojka još više promoviše. Mi ćemo se u svakom slučaju truditi da budemo dobri domaćini i pokazati da je Zrenjanin sportski grad – rekao je Marinac.