Odbojkaši Novog Pazara izgubilil su večeras na svom terenu od grčkog PAOK-a sa 3:1 (25:23, 22:25, 25:15, 25:21), u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV, posle 113 minuta igre.

Pred oko 1.700 gledalaca u dvorani Pendik, ekipu iz Soluna predvodio je Haralampos Sakoglu sa 20 poena, a pratili su ga Dante Amaral sa 14 i Aleksandar Šafranovič sa 12 poena.

Povezana vest:  Odbojkaši Srbije ponovo bolji od Bugara

„Očekivali smo tešku utakmicu, pošto Novi Pazar igra odlično u prvenstvu Srbije. U sjajnoj atmosferi došli smo do pobede, koja nas približava sledećem kolu. Okrećemo se obavezama u šampionatu Grčke, a verujem da ćemo protiv Pazaraca slaviti i u revanšu“, rekao je tehničar PAOK-a Vlado Petković.

Irfan Hamzagić upisao je 13 poena za domaći sastav, jedan manje dodao je Srećko Ristić, dok je Hamza Zatrić meč završio sa 11 osvojenih poena.

Povezana vest:  EP 2011 SRBIJA I ITALIJA, Srbije nakon dramatičnog meča u finalu EP

„Žao mi je što pri našem vođstvu od 21:19 u prvom setu nismo poentirali, već su igrači PAOK-a jednu loptu vratili praktično sa tribina i osvojili poen. Taj set dosta je uticao na krajnji ishod. Ovo nije naša najbolja odbojka, pa verujem da još nije sve gotovo“, naveo je trener Novopazaraca Saša Stefanović.

Povezana vest:  Naredne godine Zlatna i Srebrna Evropska liga sa 40 reprezentacija

Revanš utakmica igraće se 19. januara u Solunu, a Novom Pazaru je potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 da bi izborio igranje „zlatnog seta“.