zoran_terzi_SUBOTICATerzić: Mečevi sa Bugarskom nam ništa ne znače

 

Selektor ženske odbojkaške reprzentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da naredni mečevi sa Bugarskom u Evroligi ništa ne znače, ali da ekipa treba da odigra što bolje, zbog završnog turnira tog takmičenja.

Srbija u subotu i nedelju u Gabrovu igra sa Bugarskom poslednje utakmice u Grupi A Evrolige, u kojoj je do sada zabeležila devet pobeda i jedan poraz.

Povezana vest:  Odbojkašice se vratile, Terzić zadovoljan napretkom (FOTO)

-Prvo mesto u Grupi A praktično nam ne donosi ništa posebno. Treba da odigramo najbolje moguće, jer su to poslednje utakmice uoči završnog turnira – rekao je Terzić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Bugarska je jaka ekipa, sa odličnim pojedincima.

-U ovom trenutku nisu slabije od nas, ako se gleda individualni kvalitet. Međutim, ako odigramo kako možemo, mi smo blagi favorite – rekao je Terzić.

Povezana vest:  Boričić: Spremamo drugačije Evropsko prvenstvo odbojkašica

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ubeđena je da će njena ekipa pobediti u oba meča u Bugarskoj.

-Ne želim da razmišljam da bismo mogli opet da izgubimo od Bugarske. Ne znam u kakvom će sastavu igrati naše protivnice, ali mislim da to neće biti važno, ako mi odigramo kako umemo – rekla je Nikolićeva.

Povezana vest:  Srpski odbojkaši bez plasmana u četvrtfinale OI u Londonu

Odbojkašica Srbije Nataša Krsmanović istakla je da se nada da će njena ekipa sa dve pobede u Bugarskoj otići na završni turnir Evrolige.

-Zadovoljna sam formom. Očekujem da ćemo na finalnom turniru odigrati 80 odsto od naših mogućnosti, da ne kažem i više – rekla je Krsmanovićeva

Reprezentacija Srbije večeras putuje u Gabrovo. Finalni turnir Evrolige održaće se 24. i 25. jula u Ankari.