Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je da je izuzetno zadovoljan pristupom igrača u današnjoj pobedi nad Belorusijom, a da problem predstavlja nepoznanica protivnika na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo.

„Izuzetno sam zadovoljan pristupom cele ekipe. Ono što se desilo, pratiće nas kroz sve naredne utakmice jer imamo veoma malo podataka o protivnicima“, rekao je Grbić posle utakmice u Zagrebu.

Srbija je ubedljivo počela turnir Grupe E druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto je sa 3:0 u setovima savladala Belorusiju.

Povezana vest:  Seniori Srbije u Riju na startu protiv Italije, u sredu, 15. jula od 21,05 časova po našem vremenu

Grbić je kazao da su pojedini igrači protivničke ekipe menjali pozicije, da je bilo teško adaptirati se na mnogo promena.

„Momci su to, stvarno, svojim pristupom, koncentracijom i igrom anulirali i zbog toga mi je mnogo drago“, istakao je Nikola Grbić.

On je u duelu sa Belorusijom koristio 11 igrača, a najavio je podeljenu minutažu tokom celog turnira.

Povezana vest:  SENIORI – 47. KUP SRBIJE, Mladi radnik eliminisao Crvenu zvezdu

„Igraće svi, neko više, a neko manje. Imamo samo utakmice, ne i trening, i igračima je potrebno da osete dvoranu. Svi će dobiti šansu i neku minutažu. Kako bude odmicao turnir, tako ćemo videti protivnike i stanje u kom su momci, pa ćemo se adaptirati“, naveo je selektor.

Po njegovim rečima, Srbija na turniru u Zagrebu zavisi samo od sebe.

Povezana vest:  Terzić: Pokazali smo da posedujemo kvalitet

„Na ovom turniru, najveći protivnici smo sami sebi. Apsolutni smo favorit, jači od svih i moramo da razmišljamo samo o sebi, da igramo svoju igru i ne spuštamo se ni na čiji nivo. Razmišljam samo o tome kako da moja ekipa igra dovoljno dobro, da ne kažem fenomenalno“, rekao je Grbić.

Srbija će sutra od 15.00 u drugom kolu igrati protiv Danske.