loptaŽeljko Bulatović:protiv Brazila na visokom nivou

 

Pomoćni trener muške seniorske odbojkaške reprezentacije Srbije Željko Bulatović izjavio je danas da je u predstojećem prvom meču završnog turnira Svetske lige protiv Brazila neophodno prikazati visok nivo igre.

-Ukoliko želimo dobar rezultat protiv Brazila, najvažnije je da svi elementi naše igre budu na visokom nivou – ocenio je Bukatović i dodao da su najbolje reprezentacije, kao što je brazilska, uvek „najveći izazov“.

Bulatović je napomenuo da Brazil ima isti sastav kao i pre dve godine, kada ga je naša reprezentacija pobedila u Novom Sadu.

Povezana vest:  OLIMPIJSKE IGRE MLADIH, SINGAPUR 2010, Mladi Olimpijci od sutra na Bledu

-Teško je igrati protiv Brazila, jer ta selekcija neguje specifičan stil igre, uz dosta improvizacija u napadu – ocenio je Bulatović.

Srednji bloker Marko Podraščanin poručio je da naša reprezentacija rasterećeno treba da uđe u meč sa Brazilom.

-Iako protiv Brazila imamo negativan skor, pokušaćemo da ih pritisnemo. Kad igraju pod pritiskom, Brazilci su sasvim druga ekipa. Treba da budemo rasterećeni i da diktiramo naš tempo – poručio je Podraščanin.

Primač Miloš Nikić je brazilski tim nazvao „favoritom“.

-Samo opuštenom igrom možemo da im pariramo. U toj utakmici nemamo šta da izgubimo, pa zbog toga treba da igramo na što višem nivou – izjavio je Nikić.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije pre 10 godina osvojile prvu titulu prvaka Evrope

Primač Bojan Janić izjavio je da će tim učiniti „sve da vrati igru koja je bila poljuljana u finišu grupne faze takmičenja“.

-Prezadovoljan sam i samom činjenicom da smo ponovo došli do naše igre i vratili samopouzdanje – rekao je Janić.

On je napomenuo da igra Brazila „nije bez mana“.

-Nismo još proučili nedostatke u njihovoj igre, ali je činjenica da nisu nepobedivi – rekao je Janić.

Libero Nikola Rosić izjavio je da će najbolja taktika protiv Brazila biti „napadačka“.

Povezana vest:  Kompletiran spisak učesnika EP za seniore – žreb 27. maja u Helsinkiju

-Važno je samo da protiv Brazila nametnemo našu igru – poručio je Rosić.

Reprezentacija Srbije se sa selekcijom Brazila sastaje u noći između četvrta i petka u dva časa ujutro. Drugu utakmicu naš tim igra protiv Argentine u noći između petka i subote U F grupi igraju Italija, Rusija i Kuba, a dve prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe ukrštaju se u polufinalu koje je na programu 24. jula od 22,20 časova, odnosno u nedelju 25. jula od dva časa po našem vremenu. Finale je na programu u ponedeljak od dva časa ujutro po našem vremenu.