FIVB Svetsko prvenstvo u odbojci na plaži održaće se na Dunavskom ostrvu u Beču od 28. jula do 6. avgusta 2017. godine. Pripreme su već u toku, tako da se radi na postavljanju privremenog stadiona, koji će moći da primi 10.000 gledalaca. Najbolji timovi sveta boriće se za rekordni nagradni fond od jednog miliona dolara.

Povezana vest:  Seniorke Srbije u četvrtak putuju u Nemačku – Terzić odredio sastav za Gran Pri 2014.

„Dunavsko ostrvo, kao omiljeno mesto Bečlija za sport, rekreaciju i odmor, predstavlja dostojno mesto za održavanje svetskog prvenstva u odbojci na plaži“, izjavila je Uli Zima, članica gradske vlade zadužena za životnu sredinu.

Posetioce očekuje i mnogo drugih atrakcija koje će biti organizovane na Dunavskom ostrvu u toku prvenstva. Na površini od 65.000 kvadratnih metara biće postavljeni „Bossaball“, zid za planinarenje, teren za vožnju električnih bicikala i električnih motora, „Zip line“ i mnoge druge atrakcije.

Povezana vest:  Grbić objavio spisak za SL: Cilj završni turnir

Kao grad koji vodi računa o životnoj sredini, pronađeno je održivo rešenje za pesak koji je dopremljen za potrebe prvenstva. On će se upotrebiti za uređenje novog terena za odbojku na plaži na Dunavskom ostrvu.

PHOTO:  Christian Jobst/ PID