igor_kolakovic_kzn_bgdSVETSKA LIGA

Kolaković: Polufinale je uspeh, ali hoćemo više

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da se njegova ekipa ne zadovoljava plasmanom u polufinale završnog turnira Svetske lige u Kordobi, već da želi da napravi još jedno iznenađenje.

-Protiv Argentine igrali smo jako dobro, stalno smo imali potrebnu koncentraciju. Mesta za napredak ima u nekim elementima igre, pre svega na servisu. Plasman u polufinale je veliki uspeh, ali sada nam se povećavaju ciljevi. Pokazali smo da nam je mesto u vrhu – rekao je Kolaković u Kordobi.

Povezana vest:  Iz Evrope po 2 ekipe na juniorskim SP i po 6 ekipa na kadetskim SP – organizatori i datumi SP u maju

Srbija je noćas savladala Argentinu sa 3:0 (25:19, 25:18, 28:26) u drugom kolu grupe E, a protivnik u polufinalu biće joj Rusija.

-Protiv Rusa je uvek teško, oni su apsolutni favoriti. To nas i privlači, hoćemo da probamo da napravimo čudo – zaključio je selektor Srbije.

Korektor Srbije Saša Starović rekao je da se nada da će ekipa u polufinalu ponoviti igru iz meča protiv Argentine.

Povezana vest:  Pioniri Spartaka iz Ljiga prvaci Srbije

-Ovo je veliki uspeh za našu podmlađenu reprezentaciju. Odigrali smo dosta dobro, borili se i osvajali poen po poen. U završnicama svakog seta bili smo sigurni. Verujem da možemo da ponovimo ovakvu igru u polufinalu – kazao je on.

Bloker Srbije Dragan Stanković bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, za koju kaže da će u polufinalu biti rasterećena.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Prva titula prvaka Evrope za Francusku, Slovenija osvojila svoju prvu medalju u istoriji

-Na početku prvog i drugog seta napravili smo ubedljivu prednost, a u trećem smo igrali poen za poen i izdržali pritisak. Naš sledeći protivnik Rusija pokazala je da se radi o jakom timu. Rusi su favoriti za osvajanje turnira. Mi smo već ostvarili cilj, sada ćemo moći da igramo rasterećenije – zaključio je Stanković.

Duel Srbije i Rusije igra se večeras od 22.30 po srednjo-evropskom vremenu. U drugom polufinalu igraju Brazil-Kuba.