Najbolje ekipe CEV ChallengeraZavršen prestižni međunarodni turnir u odbojci na pesku u organizaciji Vip mobile i OSS
Letonci ponovo pobednici CEV Challenger-a
CEV Challenger, jedan od najprestižnijih evropskih turnira u odbojci na pesku za seniore, završen je danas u Novom Sadu. Titulu šampiona CEV Challenger turnira i najboljih među asovima odbojke na pesku, zasluženo su poneli Toms Smedins i Artis Cajs iz Letonije, koji su i prošle godine pobedili na ovom turniru Novom Sadu. Oni su osvojili zlatni pehar, medalje i novčanu premiju od 1.920 evra, pobedivši u finalnom meču tim Alena Pajenka i Nejca Zemljaka iz Slovenije, rezultatom 2:1 (16:21, 21:19, 16:14). Sjajnim Slovencima koji su ušli u glavni turnir kroz kvalifikacije, pobedom nad 7 bolje rangiranih timova, pripalo je srebro i novčana premija od 1.560 evra. Bronzani pehar, medalje i premija od 1.200 evra pripali su timu Kacmarek/Šnajder iz Nemačke.
Organizatori turnira, kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, zaslužni su za sjajan četvorodnevni sportski spektakl u kome su učestvovali najbolji igrači Evrope. Oni su od  21. do 25. jula na Štrandu pokazali izvanredno umeće u uzbudljivoj borbi za vredne novčane nagrade i bodove na rang listama Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Tokom turnira, za titulu najboljih i novčane nagrade iz ukupnog fonda od 12.000 evra nadmetalo se 57 ekipa iz 25 zemalja:  Austrije, Belgije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Danske, Finske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Italije, Letonije, Mađarske, Nemačke, Norveške, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske, Švedske, Turske i Ukrajine.
Četiri domaća tima su na CEV Challengeru takođe odmerila snage sa najboljim evropskim odojkašima na pesku, dok su tri igrala i u glavnom delu turnira. Tešić/Mutapčija su naš najbolje rangirani tim, koji je zauzeo značajno 9. mesto u finalnom plasmanu.
Svojstveno imidžu koji prati ovaj olimpijski sport svuda u svetu, organizatori su na veličanstvenim terenima postavljenim na novosadskoj plaži „Štrand“ obezbedili vrhunsku zabavu za sve prisutne. Posetioci su u pauzama između mečeva imali priliku da uživaju u najnovijim muzičkim hitovima, nastupima igračica na pesku i nagradnim igrama. Brojne javne ličnosti pratile su ovaj događaj iz ekskluzivne VIP lože. Prenos finalnog meča CEV Challenger-a direktno je emitovan na nacionalnoj televiziji RTS, koja je i medijski sponozor ovog prestižnog sportskog događaja.
U nastavku sezone bičvoleja očekuju nas preostali turniri Nacionalnog prvenstva Vip Beach Masters 2010, od 6. do 8. avgusta u Nišu, i od 27. do 29. avgusta ponovo u Novom Sadu, kada će Srbija dobiti šampione i šampionke odbojke na pesku.
Povezana vest:  Zvezda pobedila Partizan i sačuvala šansu za finale