Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je Nemačka tradicionalno neugodan protivnik, ali je istakao da veruje u pobedu svoje ekipe u polufinalu Evropskog prvenstva.

„Nemačka je tradicionalno neugodan protivnik. U ranijim utakmicama smo ih vrlo retko lako pobeđivali, a često smo i gubili. Očekujem težak meč, ali mislim da smo bolji od njih i da ćemo ih pobediti“, rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Novi poraz Orlova od Italije

Odbojkaši Srbije sutra u Krakovu igraju protiv Nemačke polufinale na Evropskom prvenstvu.

Grbić je naveo da je zadovoljan igrama i energijom svog tima u dosadašnjim utakmicama u Poljskoj, kao i motivacijom igrača.

„Ovo što smo do sada pokazali je jako dobro, energija koju smo stavili na teren je bila dobra, što je i donelo rezultat. U teškim momentima smo pokazali mirnoću, stabilnost i agresivnost, bez predaje smo igrali do kraja… To je energija koja nam treba za polufinalnu utakmicu, a mislim da je polufinale EP motivacija sama po sebi“, rekao je Grbić.

Povezana vest:  SP JAPAN, Srbija ubedljiva protiv Kostarike

Bloker Dragan Stanković rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale ispunila prvi cilj.

„Sada dolazi najzanimljiviji deo prvenstva, borba za jednu od medalja. Nemačka je pokazala dosta u toku turnira, osvojili su svoju grupu, prošli u polufinale… To je težak protivnik kojeg poznajemo dobro, ali poznaju i oni nas. Najbitnije je mentalno se pripremiti i misliti o našoj strani mreže“, rekao je Stanković.

Povezana vest:  Zoran Terzić saopštio širi spisak igračica za Gran Pri

„Ukoliko budemo igrali sa energijom kao protiv Bugarske možemo se nadati dobrom rezultatu“, dodao je Stanković.

Polufinala utakmica Evropskog prvenstva između Srbije i Bugarske igra se sutra od 17.30.

U drugom polufinalu, od 20.30. igraju selekcije Rusije i Belgije.