Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je danas spisak za Evropsko prvenstvo i rekao da će se njegova ekipa boriti za medalju.

„Očekivanja su ista, imali određenih problema ili ne. Navikli smo da se borimo za trofeje prošlih godina i to ćemo raditi i ovog puta“, rekao je Terzić dan pred put.

Povezana vest:  73 reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2021.

Spisak čine tehničari: Bojana Živković (Volero Cirih) i Slađana Mirković (Baku). Korektori: Ana Bjelica (Sao Paulo) i Tijana Bošković (Ezačibaši). Libera: Jelena Blagojević (Hemik Police) i Teodora Pušić (Vizura).

Blokeri: Milena Rašić (Vakifbank), Stefana Veljković (Police), Jovana Stevanović (Kazalmađore) i Mina Popović (Bergamo).

Primači: Brankica Mihajlović (Tjanđin), Tijana Malešević (Sao Paulo), Bjanka Buša (Montikjari) i Bojana Milenković (Crvena zvezda).

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Zvezda slavila u Pančevu

Najmlađe odbojkašice iz beogradskih klubova, njih više od 120, trenirale su sa reprezentativkama i na taj način ispratile reprezentativke i poželele im sreću.

Srpske odbojkašice će igrati u Grupi D na Evropskom prvenstvu sa Češkom, Holandijom i Belgijom.

„Imamo najtežu grupu, nijednog autsajedera, sve tri ekipe su izezuteno dobre. Puno toga će zavisiti od prve utakmice protiv Češke. Ako pobedimo, to će biti dobar zamajac“, naveo je selektor Terzić.

Povezana vest:  Dinamo u Moskvi dočekuje Trentino u drugoj utakmici finala – Boričić predstavnik CEV

Evropsko prvenstvo će se održati od 22. septembra do 1. oktobra u Azerbejdžanu i Tbilisiju.

Srbija će prvu utakmicu igrati u petak, 22. septembra od 15.00 protiv Češke.