Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, prvak Srbije u konkurenciji odbojkaša, savladala je večeras, u prvoj utakmici 3. runde Lige šampiona 2018, francuski Tuluz sa 3:0, po setovima 25:22, 25:23 i 25:21, posle 85 minuta igre u meču odigranom u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu.

Utakmicu između Vojvodine NS Seme i Tuluza posmtrali su Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, Vladimir Batez, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine, i Vasa Mijić i Marko Samardžić, nekadašnji reprezentativci.

Povezana vest:  Srbija u polufinalu protiv Belgije u subotu od 16,30

Revanš utakmica će se odigrati u nedelju, 12. novembra od 20.00 časova u dvorani Andre Brua u Tuluzu. Pobednik će izboriti plasman u grupnu fazu (4. runda) Lige šampiona, dok će poraženi takmičenje nastaviti u Kupu CEV.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti „zlatni set“ (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.

Povezana vest:  Peto finale Srbije na EP, Tijaninih 39 poena u sjajnoj atmosferi Štark arene