sudije_zene_kupZorica Bjelić prva žena sudija na SP za odbojkaše

Srpski odbojkaški sudija Zorica Bjelić rekla je danas da je počastvovana što će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Italiji biti prva žena u istoriji koja će suditi utakmice na nekom svetskom prvenstvu za odbojkaše.
-Veoma sam iznenađena i počastvovana što su me odabrali. Mnogo očekujem od tog turnira – rekla je Bjelićeva, koja je prethodnih 25 godina sudila na mnogobrojnim svetskim i evropskim turnirima za odbojkašice.
-Sudila sam i na utakmicama odbojkaša i mislim da na Svetskom prvenstvu neće biti mnogo drugačije. Možda odbojkaši igraju sa više snage, ali u poslednje vreme je ženska odbojka dostigla visok nivo. Dobro ću se pripremiti – dodala je Bjelićeva a preneo sportskisajt AIPS.
Bjelićeva je u mladosti 13 godina trenirala odbojku, ali je zbog povrede morala da se povuče, nakon čega je odlučila da se bavisuđenjem.
-Da biste bili dobar sudija morate da učite od kolega, delegata, ali i igrača i trenera. Nadam se da će u budućnosti biti više žena sudija. Imam 44 godine, a starosna granica za sudije je 55 godina, želim da nastavim da sudim – rekla je Bjelićeva.
Svetsko prvenstvo u Italiji održava se od 25. septembra do 10. oktobra.

Povezana vest:  Seniori Srbije u subotu i nedelju igraju prijateljske utakmice protiv Slovenije