aleksandar_boricic_kzn_2Boričić čestitao juniorima, zadovoljan organizacijom

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić čestitao je danas juniorima i juniorkama na osvojenim medaljama na evropskim prvenstvima i rekao da je savez prezadovoljan organizacijom tih turnira. Boričić je na prijemu u Beogradu članovima juniorskih reprezentacija rekao da će ih savez podržavati i na putu ka seniorskom državnom timu, a pripremu juniorskih evropskih prvenstava nazvao je „lepim početkom“ za organizaciju ženskog EP sledeće godine.
-Niš i Zrenjanin bili su dobri domaćini. Ovo je bio lep početak za pripremu organizacije Evropskog prvenstva sledeće godine, koje organizujemo sa Italijom. Vaše osvojene medalje mnogo znače, ali tek vam predstoji ozbiljan rad da biste došli do seniorskog tima – rekao je Boričić.
Juniorke su osvojile srebrnu medalju u Nišu, a juniori bronzanu u Zrenjaninu. Prvi čovek odbojke u Srbiji rekao je mladim igračima da istaknuti reprezentativci kao što su Nikola Grbić i Jelena Nikolić nisu osvajali medalje u mlađim kategorijama.
-To je velika stvar, ali i pokazatelj da uspeh u juniorskoj kategoriji ne garantuje uspeh i u seniorskoj – rekao je Boričić.
Osim dva evropska prvenstva, u Beogradu se u isto vreme održavao i turnir Trofej Beograda.
-Koliko je Savez porastao pokazuje to što smo u isto vreme imali dva evropska prvenstva i veliki serniorski turnir u zemlji. Bilo je mnogo gostiju i svi su bili prezadovoljni organizacijom, kao i ljudi iz CEV-a – kazao je Boričić.
-Savez je ove godine ukazao šansu i novim, mlađim ljudima, među kojima je i Vladimir Grbić, koji je bio zadužen za organizaciju u Zrenjaninu. On je to odlično obavio, sa mnogo energije i očekujemo da se više uključi u rad Saveza – kazao je predsednik OSS.

Povezana vest:  Ub u četvrtfinalu protiv Monce