srbija_seniori_trst_1SP ITALIJA 2010
Srbija u drugoj fazi uprkos porazu od Poljske
Seniori Srbije poraženi su u trećem meču XVII SP 2010. u Italiji. Poljska je u poslednjoj utakmici u F grupi, u Trstu, pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 25:19, 25:18, 21:25 i 25:23, posle 99 minuta igre. Utakmicu u dvorani Palatrst posmatralo je 6600 gledalaca, a sudili su Osamu Sakaide iz Japana i Peti Salvatore iz SAD.
Poljska je pružila bolju igru, naročito u prva dva seta. Početak meča su obeležile greške izabranika selektora Igora Kolakovića, rival je koristio nepreciznost i pravio nedostižnu razliku.
Izmene su donele bolju igru Srbije, u igri poen za poen naš tim je slavio u trećem setu.
U četvrtom ponovo je Poljska pokazala više preciznosti i za treći trijumf na Svetskom prvenstvu iskoristila prvu meč loptu.
Srbija je kao drugoplasirana u F grupi obezbedila plasman u drugu fazu XVII SP 2010. u Italiji. Srbija će igrati u novoformiranoj H grupi u kojoj je i selekcija Meksika, treća iz D grupe, te pobednik B grupe, reprezentacija Kube.
Srbija će u četvrtak od 17 časova igrati protiv Kube, u subotu, od 17 časova, Srbija će igrati protiv Meksika. Petak je slobodan dan po rasporedu takmičenja.
SRBIJA: KOVAČEVIĆ (4), JANIĆ (12), PETKOVIĆ, PETKOVIĆ, TERZIĆ (1), STANKOVIĆ (11), GRBIĆ (1), NIKIĆ (5), MILJKOVIĆ (3), STAROVIĆ (11), PODRAŠČANIN (12), PETROVIĆ. TRENERI: IGOR KOLAKOVIĆ I ŽELJKO BULATOVIĆ.
POLJSKA: NOVAKOVSKI (4), VINJARSKI (15), GRUŠKA (6), ZAGUMNI (1), KUREK (7), BARTMAN (13), VLAZLI (3), ČARNOVSKI (7), IGNAČAK, RUČAK, MOŽDONEK (6), LOMAČ. TRENERI: DANIJELE KASTELANI I KRIŠTOF ŠTELMAH.
Povezana vest:  Srbija četvrta u Evropi, bronza za Poljsku