nikola_grbic_odbojka_reprezentacijaSP ITALIJA 2010

 

Grbić: Znali smo da smo veliki favoriti protiv Meksika

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da se ishod meča sa Meksikom znao unapred i da se ekipa već priprema za sledećeg protivnika na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvo mesto u Grupi H i plasirala se u treću fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu, pošto je danas pobedila selekciju Meksika sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:19).

Povezana vest:  KADETI – BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Srbija u finalu – savladana i Rumunija posle tri seta

-Rezultat se znao unapred. Igrali smo odgovorno. Meksiko je je bio agresivan samo na početku. Utakmica je za nama i već se okrećemo sledećem protivniku Argentini. Žao mi je što svi igrači nisu

dobili više šanse da igraju, ali važnost utakmice je bila ispred toga – rekao je Kolaković posle meča.

Kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić istakao je da je ekipa znala da je veliki favorit protiv Meksika.

Povezana vest:  Terzić: Plasman u London je jedan od naših većih uspeha

-Znali smo da moramo da pobedimo. Posle prvog seta više nije bilo neizvesnosti. Odradili smo sve ono što je trebalo i kako smo se dogovorili pre utakmice – rekao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić ocenio je da je Meksiko veoma borbena ekipa.

-Mislim da smo zasluženo pobedili. Zadovoljan sam ovom fazom u Milanu sa dve lepe pobede, ali već za dva dana čekaju nas dve važne utakmice – rekao je Rosić.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Novosađani nadigrali Jedinstvo

Odbojkaš Srbije Vlado Petković smatra da ne bi trebalo da bude problema ni u nastavku takmičenja u Firenci.

-Znali smo šta nam donosi pobeda – plasman među 12 najboljih. Još ne znamo sa kojim ekipama ćemo igrati, ali ako odigramo kako treba nadam se da neće biti većih problema – rekao je Petković.

Reprezentacija Srbije takmičenje nastavlja u Grupi P u Firenci, a protivnici će joj biti poznati kada se danas završe sve utakmice.