ministarka_1Samardžić Marković: Ponosna sam na odbojkaše

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samaržić Marković izjavila je da je ponosna na najbolje odbojkaše Srbije koji su na prvenstvu sveta u Italiji osvojili bronzanu medalju.

-U ime Vlade Srbije i Ministarstva sporta čestitam svim igračima, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije na zlata vrednoj bronzi – rekla je Samardžić Marković danas po dolasku reprezentacije na aerodrom „Nikola Tesla“.

Resorni ministar je zahvalila igračima „na ogromnom trudu i srčanoj borbi“, napomenuvši da je bronzana medalja „velika kao kuća“.

-Zahvalna sam i stručnom štabu na kontinuitetu u radu, a ponosna sam i na OŠ koji u negovanju i muške i ženske odbojke daje maksimum – istakla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  Objavljen širi spisak seniora za Evropske igre u Azerbejdžanu

Ona je napomenula da je „sudeći po rezultatima istraživanja“ odbojka najpopularniji sport kod nas.

-Istraživanja su pokazala da najpopularniji sport kod nas nije ni fudbal ni košarka, već odbojka, i to zbog činjenice da se na ovom sportu maksimalno stručno radi – istakla je Samardžić Marković.

Selektor Igor Kolaković ocenio je bronzanu medalju kao izuzetno vredan rezultat i jedno od najvećih ostvarenja koja mogu da se dostignu u ovom sportu.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Kolaković: Igrali smo dobro, ali ovo je tek prvi korak

-Prošli smo tokom dve sedmice pravu golgotu. Možda će trebati da prođe još vremena kako bismo sa distance sagledali pravu veličinu ovog uspeha – rekao je Kolaković.

On je zahvalio ministarki Sasmardžić Marković na podršci koju je pružala reprezentaciji i „onda kada nismo osvajali medalju“.

-Drago mi je što je ministarka i sada sa nama, kao što je bila i onda kada smo bili peti na prvenstvu Evrope prošle godine u Istanbulu – rekao je Kolaković.

Primač Bojan Janić istakao je da je naša reprezentacija došla do bronze zahvaljujući „ogromnoj želji“.

Povezana vest:  KADETKINJE – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, Kadetkinje od danas u Kladovu – u sredu protiv Portugalije

-Posle dva četvrta mesta na prvenstvima sveta, želeli smo da konačno osvojimo medalju – rekao je Janić.

On je napomenuo da, ipak, „ostaje žal“ za propuštenim finalom.

-Nismo imali sreće i zato ostaje žal. Ipak, važno je da su ljudi prepoznali vrednost medalje osvojene na prvenstvu sveta. Sigurno je da će i ubuduće biti uspona i padova, ali će želja da ostvarimo najviše domete u nama uvek goreti – poručio je Janić.

Dobrodošlicu našim najboljim odbojkašima u ime grada i gradonačelnika Dragana Đilasa poželeo je gradski sekretar sporta Aca Kovačević.