Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORKE

Jedinstvo bolje od Vizure

 

Jedinstvo – Vizura 3:2 (25:15, 25:20, 5:25, 19:25, 15:13)

 

Dvorana: „Veliki park“ u Užicu. Gledalaca: 300. Sudije: Gordan Vilimanović i Ljubomir Kovačević (oba Kraljevo). Trajanje meča: 120 minuta.

JEDINSTVO: Todorović (libero), Stojković, Trivunović, Sekulić, Jelisavčić, Stevanović, Vitorović, Čvorić, Sandić, Drulović, Spasenić, Terzić. Trener: Vlastimir Vasiljević.

Povezana vest:  Fantastična igra srpske mlađarije – savladana Italija sa 3:1

VIZURA: Radulović, Otašević, Proković, Lazarević, Savić, Vukomanović (libero), Ranković, Nikić, Trivunović, Nikolić, Buša, Matić, Radojičić, Klisura. Trener: Saša Nedeljković.

U poslednjem meču drugog kola Viner štediše Super lige, Jedinstvo je posle pet setova savladalo Vizuru i ostvarilo prvu pobedu ove sezone. Ovo je ujedno i prvi poraz Novobeograđanki. Meč je bio izuzetno čudan, sa dosta preokreta i oscilacija u igri oba tima.

Povezana vest:  Tijana Basić i Irena Drobnjak kao prvoplasirane u D grupi izborile direktan plasman u osminu finala SP

Domaće su bolje počele, dobile su prva dva perioda, ali su potom odigrale jedan od najlošijih setova u poslednjih nekoliko godina. Užičanke su u trećem periodu osvojile svega pet poena!

I pored toga, Jedinstvo je uspelo da se vrati u igru, imale su domaće priliku da osvoje i sva tri boda, ali su prokockale prednost sa drugog tehničkog tajm-auta u četvrtom setu (16:13). Vizura je izjednačila, a vodila je ekipa Saše Nedeljkovića i u taj-breku (10:9). Ipak, uz još jedan preokret, na kraju je slavilo Jedinstvo – 15:13.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – KUP CEV 2012, Vizura protiv AEK-a, Radnički sa Nojšatelom – Crvena zvezda protiv Selvera iz Talina

 

Ostali rezultati 2. kola

Crvena zvezda – Klek 3:0

Spartak – Kolubara 3:1

Dinamo – Radnički 1:3

TENT – Poštar 064 3:0