igor_kolakovic_kzn_bgdEP 2011

Srbija protiv Austrije, Slovenije i Turske na EP 2011.

 

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu sledeće godine u Austriji i Češkoj igraće u A grupi u Beču sa Austrijom, Slovenijom i Turskom, odlučeno je danas žrebom u Pragu. Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je zadovoljan današnjim žrebom i da će ekipa pokušati da ostvari što više pobeda kako bi stigla do prvog cilja – četvrtfinala.

Povezana vest:  Veliko Gradište osvojili Isidora Egić/Milena Matić i Mirko Radević/Đorđe Klašnić

-Dobili smo dobru grupu, ali najbitnije je kako ćemo igrati na Evropskom prvenstvu. Probaćemo da ostvarimo što više pobeda kako bismo došli u bolju poziciju za četvrtfinale, koje je prvi eliminacioni nivo u borbi za najviši plasman. Jedva čekamo ovo prvenstvo – rekao je Kolaković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je da se nada da će „orlovi“ na Evropskom prvenstvu stići najmanje do polufinala i dodao da je zadovoljan što će Srbija igrati utakmice u Beču, gde očekuje veliku podršku navijača.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV 2012., Nojšatel uspešniji na svom terenu od Radničkog

-Druga faza je mnogo važnija, ali dobili smo dobru grupu i možemo da budemo zadovoljni. Igraćemo u Beču i nadam se da će sledeće godine naš mladi tim dobiti veliku podršku i da će ponovo doći do polufinala – rekao je Boričić.

Reprezentacije Češke, Rusije, Portugala i Estonije igraće u B grupi u Karlovim Varima, dok će se u Insbruku u C grupi takmičiti Italija, Francuska, Finska i Belgija.

Povezana vest:  Fantastična igra srpske mlađarije – savladana Italija sa 3:1

Selekcije Poljske, Bugarska, Slovačke i Nemačke takmičiće se u D grupi u Pragu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše igra se od 10. do 18. septembra sledeće godine.