japan_logoSP JAPAN

U petak počinje SP za odbojkašice, Srbija protiv Kostarike

 

Svetsko prvenstvo za odbojkašice počinje u petak u Japanu, a reprezentativke Srbije pokušaće da ponove uspeh sa prošlog šampionata i osvoje jednu od medalja. Reprezentacija Srbije će se na predstojećem Svetskom prvenstvu, od 29. oktobra do 14. novembra, u Tokiju takmičiti u A grupi zajedno sa Peruom, Poljskom, Alžirom, Kostarikom i domaćinom Japanom.

Prvi meč na turniru izabranice Zorana Terzića igraće protiv Kostarike, u petak od 15 sati po loklanom, odnosno 8.00 po srednjeevropskom vremenu, a dan kasnije u isto vreme, protivnik će im biti Poljska.

Povezana vest:  Odbojkašica Veronika Gomez umrla usled problema sa srcem

Srbija će u trećem kolu, 31. oktobra od 4.30, igrati protiv Perua, 4.30, a nakon slobodnog dana, meč četvrtog kola igraće od 5.00 protiv Alžira. U sredu, 3. novembra, od 10 sati, odbojkašice Srbije igraće poslednji meč u grupi protiv Japana.

U B grupi u Hamamacuu igraće Brazil, Italija, Holandija, Češka, Portoriko i Kenija, dok će se u C grupi u Macumotou takmičiti SAD, Kuba, Nemačka, Tajland, Kazahstan i Hrvatska.

Povezana vest:  Kolaković objavio spisak putnika na Evropsko prvenstvo

U D grupi u Osaki igraće Kina, Rusija, Južna Koreja, Turska, Dominikanska republika i Kanada.

Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe, koje će nakon toga formirati dve četvrtfinalne grupe sa po osam ekipa. Po dve najbolje selekcije iz obe grupe izboriće plasman u polufinale.

Ako bude među četiri najbolje ekipe, reprezentacija Srbije će igrati u četvrtfinalnoj Grupi E, koju će činiti prve četiri selekcije iz Grupe D.

Povezana vest:  Seniorke Srbije otputovale u Hofu

Takmičenje u četvrtfinalu počinje u subotu, 6. novembra, polufinala su na programu sedam dana kasnije, a finale će se igrati poslednjeg dana turnira, 14. novembra. Na 16. Svetskom prvenstvu u Japanu biće odigrane 104 utakmice.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu, koje je pre četiri godine održano u Japanu, reprezentacija Srbije je pod imenom Srbija i Crna Gora osvojila bronzanu medalju pobedom nad Italijom od 3:0. Tada je za najboljeg libera na turniru proglašena Suzana Ćebić.