SVETLANA ZOTOVIC 1Svetlana Zotović kandidat za međunarodnog sudiju

 

Odbojkaški sudija iz Srbije Svetlana Zotović stekla je zvanje kandidata za međunarodnog arbitra nakon uspešnog završetka kursa u Baja Mareu u Rumuniji, objavio je danas Odbojkšaki savez Srbije (OSS). Zotović je trenutno 17. sudija koji će u narednoj sezoni predstavljati našu zemlju na međunarodnoj odbojkaškoj sceni. Srbija i Kina su jedine zemlje od 220 članica Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) koje imaju po dva arbitra sa najvišim zvanjem – FIVB sudije.

Povezana vest:  SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2015., Portugalci uspešniji u Beogradu

Zorica Bjelić je bila prva dama koja je sudila utakmice na ovogodišnjem svetskom prvenstvu za odbojkaše u Italiji, a FIVB sudija Dejan Jovanović deliće pravdu na predstojećem šampionatu sveta za odbojkašice u Japanu.

Srbiju na internacionalnoj sceni predstavlja 11 međunarodnih sudija: Gordan Vilimanović, Goran Gradinski, Nenad Davidović, Mirko Janković, Ljubomir Kovačević, Boris Kolarević, Ivan Lazarević, Slaviša Manojlović, Anđelko Popović, Vladimir Simonović i Dragutin Ćuk.

Povezana vest:  Terzić: Treba sve zajedno da nas je sramota

Na listi kandidata za međunarodne sudije iz Srbije su, pored Zotović, i Predrag Balandžić, Aleksandar Petrović i Dejan Rogić.

Pored 17 abritara u odbojci, Srbija ima predstavnika i u odbojci na pesku – kandidata za međunarodnog sudiju Roberta Leka.