zvezda_vojvodina_menVINER LIGA, SENIORI

 

Zvezda ekspresno do pobede

 

U derbi meču trećeg kola Viner štediše super lige Crvena zvezda je neočekivano lako slavila u Novom Sadu protiv Vojvodine. Beograđani su odigrali sjajno, pre svega u servisu, ali su znatno popravili i realizaciju kontranapada. Igrač meča je bio reprezentativac iz redova Zvezde Miloš Terzić, na koga je išla gotovo svaka „teška“ lopta, a on je bio gotovo nepogrešiv.

Ipak, na početku meča se činilo da će Vojvodina voditi glavnu reč tokom derbija. Vrlo brzo su Novosađani napravili osetnu razliku (8:3), ali se Zvezda nije predavala. Pojačali su crveno-beli servis i za tili čas su načinili preokret, a u završnici su imali i „plus tri“ (20:17). Nije ekipa Nikole Salatića imala snage za preokret – 25:19.

Povezana vest:  Pionirke Srbije otputovale u Vrnjačku Banju na pripreme za Balkansko prvenstvo u Ankari

I u drugom periodu Vojvodina je imala startnu prednost, ali samo do 13:11. Tada je opet proradio servis Zvezde, ovoga puta Mladena Bojovića, pa su gosti lako preokrenuli (19:13). Do kraja ovog seta nije više bilo dileme – 25:19, a poslednji poen je asom osvojio sjajni Terzić.

Gotovo ista slika viđena je u trećem, ispostavilo se, poslednjem setu. I tada je Zvezda napravila razliku sredinom seta (17:13) i lako je održala za prvi trijumf u gostima. Drugu meč loptu iskoristio je korektor Dušan Petković – 25:18, za veliko slavlje Crvene zvezde.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV – POLUFINALE, Urbino u finalu

 

NIS Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (19:25, 19:25, 18:25)

 

 

Mala sala SPC „Vojvodina”. Gledalaca: 400. Sudije: Boris Kolarević i Igor Miljković. Trajanje meča: 80 minuta.

 

NIS VOJVODINA: N. Čubrilo 2, Škundrić (libero), Simeunović 4, Petrović 5, Mirosavljević, Veselinović 2, Ivović 7, Jovović 3, Basta, L. Čubrilo, Mrdak 19, Kapur. Trener: Nikola Salatić.

Povezana vest:  Na juniorskim i kadetskim SP 2013. po 20 ekipa – promene za kvalifikacije za OI 2016. – Interkontinentalni turnir seniora u Veroni, umesto u Rimu

 

CRVENA ZVEZDA: Stefanović, Perić 1, Pajić, Bojović 7, Koprivica, Milutinović 7, Jakovljević 8, Mitić 1, Terzić 15, Petrović, Petković 9, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.