srbija_italija_sp_japan_1SP JAPAN 2010

 

 

Srbija protiv Nemačke za sedmo mesto

 

Seniorke Srbije poražene su u razigravanju za plasma od 5. – 8. mesta na XVI SP  2010. u Japanu, pa će sutra igrati protiv Nemačke u utakmici za sedmo mesto.  Italija je danas u Tokiju pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 25:20, 25:15 i  25:22, posle 68 minuta igre. Utakmicu u dvorani Metropoliten posmatralo je 700  gledalaca, a sudili su Kun Tae Kim  iz Koreje i Abdulah Alenezi iz Kuvajta.

 

SRBIJA: NIKOLIĆ (4), BRAKOČEVIĆ (3), MALAGURSKI (7), KRSMANOVIĆ (7), MAJSTOROVIĆ  (1), MOLNAR (6), ANTONIJEVIĆ, VESOVIĆ (2), OGNJENOVIĆ (2), VELJKOVIĆ, RAŠIĆ (8),  ĆEBIĆ. TRENERI: ZORAN TERZIĆ I BRANKO KOVAČEVIĆ.

Povezana vest:  Srbija i Rusija jedine sa sve tri selekcije na rang listama CEV među prve četiri u konkurenciji odbojkaša

 

ITALIJA: BARĆELINI, KRISANTI, RONDON, DI JULIJO, KARDULO, ORTOLANI (5), PIĆININI  (12), ARIGETI (11), LO BJANKO (3), DEL KORE (8), BOSETI (1), ĐOLI (15). TRENERI:  MASIMO BARBOLINI I MARKO BRAĆI.

 

Srbija će se boriti za sedmo mesto na SP u Japanu, pošto je poražena od Italije, u meču u kome su Italijanke bile konkretnije i posebno kvalitetnije u završnicama setova. Ne može se reći da je Srbija loše igrala, ali nedostajalo je koncentracije u situacijama kada se lomio rezultat.

Povezana vest:  SENIORKE - 44. KUP SRBIJE - FINALNI TURNIR, Sutra na programu polufinalni susreti

U prvom setu, Srbija je vodila sa 6:3 i 8:5, ali su potom Italijanke izjednačile, a zatim i preuzele vođstvo. Borba poen za poen vodila se do rezultata 19:18 za Italiju, kada su, najviše zahvaljujući našim greškama, Italijanke serijom  5:0 praktično rešile prvi set u svoju korist.

Od početka drugog seta Italijanke su vodile i na oba tehnička odmora imale prednost od četiri poena. Ponovo je Srbija u finišu seta napravila nekoliko vezanih grešaka, što je bilo dovoljno za ubedljiv trijumf Italije u drugom setu, za vođstvo od 2:0.

Povezana vest:  SENIORI, XVII SP 2010, Sutra put u Trst - u subotu protiv Nemačke

Srbija je odlično počela u trećem setu i vrlo brzo stekla prednost od pet poena.

Ipak, na drugom tehničkom odmoru Italija je imala poen prednost. Ponovo je Srbija u finišu napravila nekoliko grešaka, koje su donele prednost Italiji.

Ipak, usledilo je izjednačenje i borba poen za poen, da bi Italija ponovo izvanredno finiširala za maksimalnu pobedu.

Srbija će sutra u utakmici za sedmo mesto igrati protiv Nemačke. Satnica sutrašnjih utakmica biće saopštena kasnije, tokom dana.