Odbojkašice Srbije pobedile su danas u Nagoji Meksiko sa 3:0 u setovima (25:19, 25:17, 25:15), u Grupi E na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srpske odbojkašice su dominirale i nisu imale problema da ostvare šestu uzastopnu maksimalnu pobedu na turniru.

U narednom, drugom kolu Grupe E Srbija će u ponedeljak od 3.40 igrati protiv Nemačke.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa odigrala koliko joj je bilo potrebno za pobedu.

Povezana vest:  Dejan Bojović uručio volonterima zahvalnice

„Nama ne odgovaraju rani termini utakmica, ali dobro je bilo što smo odigrali protiv Meksika u tom tempu, da se spremimo za sutrašnju protiv Nemačke, koja će sigurno biti mnogo teža. Danas je bilo otprilike kako smo se nadali, igrali smo koliko je bilo dovoljno da lako pobedimo. Sutra će nam trebati mnogo bolje izdanje ako želimo da nastavimo pobednički niz“, naveo je on.

Povezana vest:  Češka pobednik Evropske lige – Maja Ognjenović najbolji tehničar Finalnog turnira

Reprezentativka Srbije Brankica Mihajlović zadovoljna je pobedom, ali je rekla da protiv Nemačke njena ekipa mora da bude bolja nego što je bila danas.

„Daleko smo bolji od Meksika, igrali smo dovoljno za pobedu. Satnica je takava kakva jeste, moramo na to da se prilagodimo, nije bilo većih problema. Sutra igramo protiv Nemačke, igrali smo protiv njih ove godine u Ligi nacija. One su uvek neugodne, nikada ne odustaju, strpljive su, čekaju šansu. Moramo da igramo bolje nego danas i verujem da će tako da bude“, dodala je Mihajlović.

Povezana vest:  SENIORKE – KUP CEV 2012., AEK u osmini finala