partizan_ribnicaVINER LIGA, SENIORI

Partizan „preživeo“ Ribnicu

 

Partizan će bar do derbi meča između Crvene zvezde i Radnički Kredi banke (nedelja, 20 časova, SC „Šumice“) biti na liderskoj poziciji Viner štediše Super lige. Crno-beli su slavili peti ovosezonski trijumf, osvojili su sva tri boda, ali su se žestoko namučili protiv Ribnice. Mlada kraljevačka ekipa je još jednom, baš kao nedavno u Kragujevcu, protiv favorita ostavila sjajan utisak, ali to nije uspela da naplati makar jednim bodom.

Povezana vest:  SENIORKE – XI SVETSKI KUP 2011, Terzić: Nije sramota izgubiti od Amerikanki

partizan_ribnica_1A početak je obećavao mnogo više Ribnici. Ekipa Boška Mačužića, predvođena sjajnim korektorom Nemanjom Božićem i dizačem Predragom Bićaninom, odigrala je gotovo perfektan uvodni set, u kojem je imala čak 73 % uspešnosti napada. Bilo je to dovoljno za početno vođstvo, ali je to nateralo crno-bele da zaigraju mnogo bolje u nastavku meča.

U međuvremenu Milan Žarković je na parket poslao rekovalescenta Nikolu Mijailovića umesto Siniše Žarkovića, a ovaj je uz Atanasijevića i Steljića do kraja bio najbolji na terenu. Proradio je blok i servis Partizana, napad je bio daleko ubojitiji, pa je brzo došlo do izjednačenja.

Povezana vest:  SENIORI – XXII SVETSKA LIGA 2011, Bez Srbije u Poljskoj – Portoriko i Portugalija u kvalifikacijama

Prelomni momenti desili su se u trećem setu, koji je domaćin dobio na razliku. Vodila je Ribnica na drugom obaveznom predahu (16:13), imala je prednost i u završnici, pa i šanse da dođe do novog vođstva. Ipak, Partizan je tada izdržao pritisak i preokrenuo – 30:28, a ispostavilo se da u četvrtom setu gosti više nisu imali snage.

 

Partizan – Ribnica 3:1 (20:25, 25:18, 30:28, 25:19)

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE!“, Završna svečanost održana u Novom Sadu

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Svetlana Zotović i Dejan Jovanović (oboje Beograd). Trajanje meča: 97 minuta.

PARTIZAN: Minić 4, Pešut 8, Samardžić, Steljić 16, Turanjanin 8, Mijailović 13, Kisić 2, Jokanović, S. Žarković 1, Atanasijević 22, Ilić (libero), Bulatović. Trener: Milan Žarković.

RIBNICA: Kolarević 5, Lisinac 9, Božić 29, Pejović 7, Veljović, Usiljanin 12, Jović (libero), Radović, Bićanin 2, Milovanović, Radević 7, Nikolov. Trener: Boško Mačužić.

PHOTO: ataimages.rs