partizan_3VINER LIGA, SENIORI

Partizan jesenji šampion pobede upisali i Ribnica i Jedinstvo iz Stare Pazove

 

Partizan jesenji šampion

Partizan – Radnički Kredi banka 3:0 (25:22, 25:16, 25:21)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 300. Sudije: G. Vilimanović (Kraljevo), A. Popović (Srem. Karlovci). Trajanje meča: 74 minuta.

PARTIZAN: Minić, Pešut 6, Steljić 12, Turanjanin 9, Kisić 2, Žarković 6, Ilić (libero), Atanasijević 13, Mijailović 3, Samarđić 1, Jokanović, Bulatović. Trener: Milan Žarković.

RADNIČKI KREDI BANKA: Jovanović 2, Radović 5, I. Ivović 12, Stevanović 11, Maksimović 6, Hadžifejzović 13, Pantelić (libero), Perović 1, Ćirović, Protić, Blagojević. Trener: Slobodan Kovač.

Partizan je jesenji šampion kolo pre polovine ligaške trke Viner štediše Super lige. U derbiju 8. kola „crno-beli” su prilično lako izašli na kraj sa aktuelnim šampionom koji bez Milana Ilića jednostavno ne liči na sebe.

Crno-beli su igrali zrelo iako i oni nedovoljno kompletni, ali ipak dovoljno jaki i složni da protiv Radničkog ostvare veliku pobedu koja će im puno značiti u nastavku sezone. Mnogo je domaćinu pomogao i nestrpljivi gost koji je u tri seta načinio 23 greške, što su izabranici Milana Žarkovića oberučke prihvatili.

Povezana vest:  Grbić: Očekivao sam ovakvu reakciju ekipe

U prva dva seta Partizan i nije morao da uloži maksimum napora da stigne do vođstva. Gosti su grešili, a Partizanovom igrom dirigovao je sjajni Žarko Kisić. Samo je u trećem setu šampion pripretio, poveli su 14:12, kada je izmena (Mijailović umesto odličnog Žarkovića) doprinela odlučujućem preokretu.

Božić brojao do 32 za pobedu Ribnice

Smederevo – Ribnica 1:3 (25:18, 24:26, 22:25, 20:25)

Dvorana: „Smederevo“. Gledalaca: 200. Sudije: Dejan Rogić i Dušan Španović. Trajanje meča: 94 minuta.

SMEDEREVO: Majcan 1, M. Petrović 4, Kojić 12, Simeunović 14, Gatalica, S. Stevanović 5, Đorđević, M. Stevanović (libero), Kalinić, Perović 16, Aleksić, Ćelić 10. Trener: Siniša Živak.

RIBNICA: Lisinac, Borovnjak 4, Božić 32, Pejović 6, Veljović, Usiljanin 13, Jović (libero), Radović, Bićanin 3, Milovanović 7, Radević 10, Nikolov. Trener: Boško Mačužić.

Povezana vest:  Novi poraz odbojkašica srbije, sada od Turske

Ribnica je izgubila prvi set u Smederevu, ali je na kraju osvojila sva tri boda. Kraljevčani su došli do druge pobede ove sezone u gostima, prve vredne tri boda. Za to je najzaslužniji sjajni korektor Nemanja Božić, koji je u četiri seta nanizao čak 32 poena!

Meč je prelomljen u drugom setu, kad su gosti uspeli da se izvuku. Rivali su bili u egalu sve do 23:23, ali je ipak na kraju presudilo iskustvo Ribnicinih igrača. Osim Božića, vrlo dobru partiju su pružili Usiljanin (13) i Radević (10), a sa druge strane prednjačili su Perović (16), Simeunović (14) i Kojić (12).

 

Maraton Staropazovčanima

Spartak – Jedinstvo 2:3 (25:18, 22:25, 17:25, 25:13, 11:15)

Sala OŠ „Sava Kerković“. Gledalaca: 350. Sudije: Dejan Jovanović i Robert Leko. Trajanje meča: 106 minuta.

Povezana vest:  JUNIORI - KVALIFIKACIJE ZA XXII EP 2010., Promenjena satnica za prva dva dana takmičenja

SPARTAK: Knežević, Kostić 3, Karišik 19, Palibrk 8, Janković (libero), Milošević 4, Dautović 16, Spasojević, Stevanović, Karić 17, Pantović 13. Trener: Milivoje Radisavljević.

JEDINSTVO: Radivojević, Stojsavljević 15, Mladenović (libero), Majstorović 8, Manojlović 2, Horvat, Ilijin 2, Janković (libero), Micić 23, Marinković, Matijašević 5, Vrban 7. Trener: Željko Vukelić.

Prilično uzbudljivo je bilo u Ljigu, u duelu Spartaka i Jedinstva. Rivali su na kraju podelili bodove, a mnogo zadovoljniji su gosti iz Stare Pazove, koji su se na najbolji mogući način vratili u igru posle poraza od Smedereva u prošlom kolu.

Bilo je dosta preokreta u ovom duelu, Spartak je poveo, potom su naredna dva seta bez većih problema pripala Jedinstvu. Ipak, imali su Ljižani snage da uzvrate u četvrtom periodu, ali ne i da odigraju kako treba do kraja u odlučujućem periodu. Staropazovčani su bili dosta bolji u taj-breku, pa su sasvim zasluženo osvojili dva boda.

PHOTO: ataimages.rs