Selektor ženske odbojkaške reprezentcije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je svejedno ko će biti rival srpskih odbojakšica u polufinalu Evropskog prvenstva.

Odbojkašice su u četvrfinalu danas pobedile Bugrasku sa 3:0, i izborile šesto polufinale EP, peto uzastopno.

Bio je to njihov drugi susret na ovogodišnjem EP.

„Ne znam baš da li je danas bilo lakše, jer smo u grupi, posle izgubljenog prvog seta, sledeća tri dobili relativno lako. Međutim, danas je igra bila mnogo bolja, motivacija je bila na znatno višem nivou“, rekao je Terzić posle meča.

Povezana vest:  SVETSKI KUP, Terzić zadovoljan rezultatom

Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Italija-Rusija, a Terzić je rekao da je svejedno ko će im biti protivnik.

„Svejedno. Dve jake selekcije, zna se šta predstavljajuu svetu evropske odbojke, biće teško polufinale, koja god ekipa da dođe. Rusija i Italija dobro igraja na EP. Italijanke na celom šampionatu još nisu imale nijedan težak ispit i videćemo kako će to da funcioniše. U svakom slučaju spremićemo devojke na pravi način za svakog rivala. Moraju da shvate da igramo dva meča pođednako važna. Bez obzira na to što smo evropski i svetski šampioni, svaka medalja na EP je uspeh“, rekao je Terzić i dodao da su igračice svesne pritiska i očekivanja.

Povezana vest:  Dogovorena saradnja OS Kosova i Metohije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

„Jeste teško, igračicama pre svega. One su svesne očekivanja, kako su ispraćene u našoj zemlji od ljudi iz odbojke i van nje. Znaju da svi priželjkuju u najmanju ruku finale i da ovakve utakmice dobiju sa 3:0, jer ako izgubimo set, onda je katastrofa. To donosi pritisak i nije lako, ali se za sada devojke bore sa tim na pravi način. Mirne su u glavi i razmišljaju samo o utakmici koja sledi. Imaju dosta iskustva i pameti i siguran sam da te stvari ne utiču na njih na terenu“, zaključio je Terzić.

Povezana vest:  Deveto mesto za Bastu i Kolarića u Milanu