Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač saopštio je danas spisak igrača na koje racuna na kvalifikacionom olimpijskom tuirniru u Berlinu.

Aktuelni prvaci Evrope sutra putuju za glavni grad Nemačke, gde će 5. od 10. januara igrati na turniru Evropskih kvalifikacija za OI 2020, a na spisku su tehničari: Nikola Jovović i Mihajlo Mitić, korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić i Božidar Vučićević, libera:Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri: Srećko Lisinac Marko Podraščanin i Petar Krsmanović, primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović i Mihajlo Stanković.

Povezana vest:  I HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2012, Pioniri danas putuju u Bugarsku – u sredu protiv domaćina od 17,30 časova

Odbojkaši Srbije prvi meč u grupi B odigraće u dvorani Maks Šmeling u nedelju, 5. januara protiv Francuske od 13.30 sati.

U ponedeljak, 6. januara rival će im biti Holandija (14 sati), a posle slobodnog dana, Srbija će treći meč odigrati u sredu, 8. januara protiv Bugarske od 14.30.

U grupi A igraće Nemačka, Slovenija, Belgija i Češka, a samo pobednik turnira izboriće vizu za OI u Tokiju.

Povezana vest:  Turska uspešnija od Srbije

PHOTO: VDB / BART VANDENBROUCKE