ODBOJKA_KOKTEL_09Na ispraćaju uspešne godine nagrade najboljima – promovisan kalendar za 2011.
Odbojkaški savez Srbije je danas u beogradskom hotelu „M“ priredio Novogodišnji koktel pod nazivom „Vreme odbojke – vreme radosti“ i istovremeno premijerno nagradio najuspešnije pojedince u 2010. godini. Trofej „Vreme odbojke – vreme radosti“ u 2010. godini dobili su Ana Bjelica, Aleksandar Atanasijević i Jelena Nikolić.
Prisutnim zvanicama su se obratili Dragan Atanasov, pomoćnim ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije i Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, koji su potom Ani Bjelici i Aleksandru Atanasijeviću uručili trofeje „Vreme odbojke – vreme radosti“. Jelena Nikolić, kapiten seniorki Srbije, zbog obaveza u klubu nije prisustvovala svečanosti.
Pored medalja, odbojkašice i odbojkaši Srbije su u 2010. dobili i 14 pojedinačnih priznanja: tri titule najboljeg igrača (MVP), 5 titula za najboljeg tehničara, po dva priznanja za najboljeg smečera i primača i po jedno priznanje za najboljeg poentera i libera.
S obzirom da se radi o međunarodnim nagradama, koje dodeljuje međunarodni žiri, Odbojkaški savez Srbije je odlučio da od ove godine, svake naredne na Novogodšnjem koktelu nagradi najuspešnije pojedince na međunarodnim takmičenjima. Prvi laureati su osvjači MVP nagrada u ovoj godini Ana Bjelica, Aleksandar Atanasijević i Jelena Nikolić.
POJEDINAČNE NAGRADE U 2010:
JUNIORKE – BŠ 2010.
MVP: ANA BJELICA (SRBIJA)
PRIMAČ: SARA KLISURA (SRBIJA)
TEHNIČAR: DANICA RADENKOVIĆ (SRBIJA)
LIBERO: MARIJA MIHAJLOVIĆ (SRBIJA)
JUNIORKE – XXII EP 2010.
POENTER: ANA BJELICA (SRBIJA)
TEHNIČAR: DANICA RADENKOVIĆ (SRBIJA)
JUNIORI – BŠ 2010.
MVP: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SRBIJA)
TEHNIČAR: NIKOLA JOVOVIĆ (SRBIJA)
JUNIORI – XXII EP 2010.
SMEČER: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (SRBIJA)
SENIORKE – II EVROPSKA LIGA 2010.
MVP: JELENA NIKOLIĆ (SRBIJA)
PRIMAČ: JELENA NIKOLIĆ (SRBIJA)
SMEČER: JOVANA BRAKOČEVIĆ (SRBIJA)
TEHNIČAR: MAJA OGNJENOVIĆ (SRBIJA)
SENIORI – XVII SP 2010.
TEHNIČAR: NIKOLA GRBIĆ (SRBIJA)
Na Novogodišnjem koktelu „Vreme odbojke – vreme radosti“ predstavljen je i kalendar za 2011. godinu, dizajniran u Marketing agenciji Crvena zvezda, zvaničnoj marketing agenciji OSS.
Povezana vest:  Na „Vip VOLI Kupu“ u Zrenjaninu više od 500 devojčica