Ratko_PavlicevicLIGA ŠAMPIONA

Pavličević želi dobru igru protiv Zarečja

 

Trener odbojkašica Crvene zvezde Ratko Pavličević rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da „prevaziđe sebe“ u predstojećoj utakmici protiv iskusnijeg Zarečja u Ligi šampiona. Odbojkašice Crvene zvezde sutra od 18 sati u beogradskoj dvorani Šumice igraju protiv ruskog Zarečja, utakmicu petog kola Grupe A u Ligi šampiona.

-Probaćemo da igramo motivisano, pametno, snažno. Dobro smo parirali Zarečju u prvoj utakmici, pokušaćemo u drugoj da prevaziđemo sebe, da odigramo kvalitetnije. Važno je da podižemo nivo igre, utakmice u Ligi šampiona koristimo kao afirmaciju – rekao je Pavličević.

Povezana vest:  Sva odbojkaška takmičenja se prekidaju do 11. decembra

-Naša ekipa je mlada, neiskusna, pa je svaka utakmica vrlo bitna. Trudićemo se da uvek uzmemo poen, set i bod više u želji da produžimo život u Evropi – dodao je on.

Zvezda na prethodne četiri utakmice nije osvojila nijedan bod, a u meču drugog kola izgubila je od Zarečja sa 1:3 (24:26, 22:25, 25:16, 12:25).

Povezana vest:  SENIORKE – XXI GRAND PRIX 2013., 20 reprezentacija u Gran Priju 2013. – Srbija drugog vikenda dočekuje SAD, Holandiju i predstavnika Afrike

-Zarečje je odličan tim, sastavljen od iskusnih odbojkašica. Prednjači Margerta Kocuh, standardna reprezentativka Nemačke. Ona ima bitnu ulogu u timu, osvaja veliki broj poena. Zato je mnogo važnije da zaustavimo igračice koje nisu na njenom nivou. Ne smemo da zaboravimo ni Brazilku Oliveiru. Ona se nije mnogo naigrala u prvom meču, ali nije puno ni grešila – rekao je trener Zvezde.

Povezana vest:  Finale Svetske lige 2015. u Rio de Žaneiru

Na tabeli Grupe A vodi Vakifguneš sa sve četiri pobede, po dve pobede imaju Fakro Mušinja i Zarečje, a Zvezda je bez bodova.

-Mnogo radimo na našoj igri, ali nedostaje nam iskustvo, nekada I snage u smeču, osećaj za odbranu. Sve to se stiče godinama. Trudićemo se da odigramo dobar meč – dodao je Pavličević.