loptaKADETKINJE – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011.

 

Pobeda Grčke

 

Ženska kadetska reprezentacija Grčke ostvarila je treću pobedu na turniru A grupe II runde kvalifikacija za IX EP 2011. Grčka je danas u Kladovu, u meču 5. kola, savladala Portugaliju sa 3:0, po setovima 27:25, 25:23 i 25:15, posle 86 minuta igre. Utakmicu je posmatralo 50 gledalaca, a sudili su Roberto Boris iz Italije i Deniz Demir iz Turske.

Povezana vest:  Boričić održao prvu pres konferenciju kao predsednik CEV – prvak Evrope direktno na OI 2020.

Iako su svi ljubitelji odbojke u Kladovu očekivali maksimalnu pobedu Grčke, izabranice Karoline Barzuke su do nje došle posle mnogo muka. Sputane važnošću meča i činjenicom i da im je neophodna maksimalna pobeda nad Portugalijom da bi ostali u trci za jedno od prva dva mesta, Grkinje su počele meč veoma nervozno. Portugalke, rasterećene bilo kakve važnosti meča, zaigrale su veoma dobro i uspevale da odražvaju vođstvo tokom gotovo celog prvog seta. U finišu je Grčka uspela da stigne do prednosti, ali su i Portugalke imale šanse da povedu sa 1:0.

Povezana vest:  KADETKINJE – KVALIFIKACIJE ZA IX EP 2011, 12 selekcija u Turskoj – Ruskinje prvi put propuštaju prvenstvo

Ipak, Grkinje su bile smirenije i uspele da osvoje prvi set.U drugom setu viđena je slična priča, i opet je Grčka uspela u finišu da dođe do vođstva, koje je pretvorila u 2:0 u setovima.

U trećem setu videlo se da su se Portugalke praktično predale, a Grkinje oskoljene vođstvom uspele da zaigraju rasterećeno i mnogo kvalitetnije nego tokom prva dva seta.

Povezana vest:  Treće mesto za Berlin Risajkling Volejs i Aleksandra Spirovskog – Vladimir Simonović prvi sudija meča za bronzanu medalju