Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORI

 

Iznenađenje u Kraljevu: Ribnica – Jedinstvo 1:3 (21:25, 25:19, 21:25, 22:25)

 

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 400. Sudije: Nenad Davidović i Igor Miljković. Trajanje meča: 98 minuta.

RIBNICA: Kolarević 4, Lisinac 4, Borovnjak 11, Božić 20, Pejović 1, Veljović, Jović (libero), Radović, Bićanin 3, Milovanović 11, Nikolov 6. Trener: Boško Mačužić.

JEDINSTVO: Radivojević 6, Stojsavljević 15, Z. Mladenović (libero), Majstorović 10, D. Majstorović 3, Horvat, Ilijin 6, Janković (libero), Micić 18, Marinković, Matijašević 1, Vrban 8. Trener: Željko Vukelić.

 

Jedinstvo iz Stare Pazove je iznenadilo favorizovanu Ribnicu u Kraljevu i odnela sva tri boda koja su znatno popravila njihovu poziciju na superligaškoj tabeli. Bila je to sadržajna predstava u kojoj su gosti zasluženo stigli do tri boda. Jedinstvo je prva ekipa koja je ove sezone izbegla poraz u Kraljevu.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2011. – FINALNI TURNIR, Treći uzastopni trijumf Trentina – Huantorena MVP Finalnog turnira

Od početka se videlo da Ribnica nije u izdanju iz prethodne kalendarske godine, nije funkcionisala osnovna dijagonala Bićanin–Božić. Najbolji poenter Viner štediše Super lige Nemanja Božić bio je u ovom meču van elementa, potpuno zaustavljen, i tu je ležao ključ slabe igre Kraljevčana.

Odlučujući trenuci utakmice zbili su se u trećem setu. Ribnica je vodila 20:15 i 21:18 ali se Pazovčani nisu predali. Fantastično je igrao Dušan Stojsavljević koji je u ovom setu napravio devet poena, pratio ga je korektor Micić, i uz dobru distribuciju lopti Matijaševića gosti su serijom od 7:0 došli do seta i vođstva od 2:1.

Povezana vest:  SENIORI – DENIZ BANK LIGA ŠAMPIONA 2014., Poljacima treće mesto

Od tog šoka Kraljevčani se nisu oporavili u 4. setu, iako su u finišu imali nerešen rezultat 20:20. Posle tajm-auta trenera gostiju Vukelića i vezana dva bloka Stojsavljevića, Jedinstvo je rutinski stiglo do trijumfa kome se nisu nadali.

– Ušli smo u drugi deo sezone sa promenjenim timom ali smo dobro radili i bez opterećenja stigli na gostovanje u Kraljevo. Borili smo se od prvog do poslednjeg i takva je igra dala ovaj rezultat. Pobeda u Kraljevu je uvek mnogo vredna – zaključio je posle utakmice najbolji akter susreta Dušan Stojsavljević.

Povezana vest:  U Evropskoj ligi 2015. u muškoj konkurenciji 12 reprezentacija, u ženskoj 6

– U ovoj utakmici mi nismo liči na tim iz prvog dela sezone. Zakazao je korektor Božić, a nismo imali ni druge raspoložene igrače. Imali smo dobijen treći set, izgubili smo ga na volšeban način i kada je gost video da ima šansu da dobije iskoristio je. Na ovakav način ne možemo da pobedimo ni jednog rivala u ligi – rezignirano je posle utakmice konstatovao Boško Mačužić, trener Ribnice.