56. „Majski turnir“, turnir gradskih omladinskih reprezentacija – Trofej Beograda 2021. odigraće se od 30. aprila do 2. maja u dvorani „Žarkovo“ i Sali Četvrte beogradske gimnazije. Na turniru će igrati 18 ekipa u ženskoj (2004. i mlađe) i 12 ekipa u muškoj konkurenciji (2003. i mlađi) iz Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije.

Tradicionalni turnir gradskih omladinskih reprezentacija će se odigrati u organizaciji Odbojkaškog savez Beograda, pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Povezana vest:  Pobednički pehari za pionirke Vizure, pionire Crnjanskog, kadetkinje Crvene zvezde i kadete Proletera

Turnir će se odigrati uz poseba zdravstveni protokol i bez prisustva gledalaca.

U konkurenciji kadetkinja igraće Batočina, Valjevo, Kosovska Mitrovica, Klek, Leskovac, Obrenovac, Pljevlja (Crna Gora), Podgorica (Crna Gora), Skoplje (Severna Makedonija), Smederevo, Stara Pazova, Strumica (Severna Makedonija), Tivat (Crna Gora), Ub, Užice, Beograd 1, Beograd 2 i ženska pionirska reprezentacija Srbije.

U konkurenciji kadeta igraće Bar (Crna Gora), Valjevo, Zrenjanin, Kosovska Mitrovica, Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Podgorica (Crna Gora), Požarevac, Smederevo, Beograd 1 i Beograd 2.

Povezana vest:  Osmina finala Kupa Srbije za odbojkašice u utorak i sredu

Finale u konkurenciji kadetkinja odigraće se u nedelju, 2. maja od 13.00 časova, a meč za treće mesto od 11.00 časova u dvorani „Žarkovo“.

Kadeti će finale odigrati u nedelju, 2. maja od 15.00 časova, a meč za treće mesto od 9.40 časova u dvorani „Žarkovo“.

Više informacija na: Odbojkaški savez Beograda – Odbojkaški savez Beograda