U dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu juče je završen tradicionalni, 11. Novogodišnji međunarodni festival odbojke u organizaciji Odbojkaškog savez Vojvodine. Pionirke Vizure, pioniri Crnjanskog iz Beograd, kadetkinje Crvene zvezde i kadeti Proletera iz Zrenjanina osvojili su prva mesta na međunarodnom turniru, koji nije odigran u uobičajenom terminu krajem decembra zbog pandemije virusa korona.

U konkurenciji pionirki (2006. i mlađe), Vizura je u finalu savladala Štrand volej iz Novog Sada sa 2:0 (21:8, 21:10), dok je Srem iz Sremske Mitrovice u utakmici za treće mesto pobedio Rumu sa 2:1 (18:21, 21:19, 15:13).

U konkurenciji pionira (2005. i mlađi), Crnjanski iz Beograda je u finalu savladao Galeb iz Bara, iz Crne Gore, sa 2:0 (21:14, 21:14), dok je u meču za treće mesto Proleter iz Zrenjanina pobedio Vojvodinu NS seme iz Novog Sada sa 2:0 (21:11, 25:23).

Povezana vest:  EP AUSTRIJA 2011, Srbija danas u finalu protiv Italije

U konkurenciji kadetkinja (2004. i mlađe), Crvena zvezda je u finalu savladala Partizan sa 2:1 (13:21, 21:17, 15:10), dok je u duelu beogradskih klubova za treće mesto, Blok Aut pobedio Steriju sa 2:0 (21:19, 21:14).

U konkurenciji kadeta (2003. i mlađi), Proleter iz Zrenjanina je u finalu savladao Novi Sad sa 2:1 (21:14, 16:21, 15:13), dok je u meču za treće mesto Vojvodina NS seme iz Novog Sada pobedila Laki star iz Beograda sa 2:1 (16:21, 21:14, 15:11).

Učesnike Festivala je pozdravio Zoran Gajić, predsednik OSS i zatim uručio plaketu OSS Odbojkaškom savezu Vojvodine povodom 70 godina postojanja. Plaketu je primio Petar Bogunović, predsednik OSV.

Petar Bogunović, predsednik OSV predao je Mariju Đuranu, pomoćniku ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, specijalnu plaketu OSV za veliki doprinos razvoju i unapređenju odbojke.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Tri boda Ribnici, Zvezda do trijmfa posle preokreta

Branko Majkić, generalni sekretar OSV i direktor Festivala, uručio je plakete za doprinos u realizaciji 11. Novogodišnjeg festivala odbojke Vlastimiru Mastiloviću, predstavniku Grada Novog Sada, Dejani Vasić, pomoćnici Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, i Ivanu Kneževiću, generalnom sekretaru OSS, dok je Siniša Antonić, tehnički direktor Festivala, uručio plaketu Vladimiru Stamenkoviću, pomoćniku direktora za sport SPC „Vojvodina“.

Najbolji igrači turnira su Andrea Stanojević iz Vizure u konkurenciji pionirki, Anica Ninčić iz Crvene zvezde u konkurenciji kadetkinja, Pavle Bugarčić iz Crnjanskog u konkurenciji pionira i Ognjen Šuvački iz Proletera u konkurenciji kadeta.

Nagrade najboljim pojedincima uručili su Zoran Gajić, predsednik OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, Milorad Kijac, potpredsednik OSV i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB.

Povezana vest:  SENIORKE – V EVROPSKA LIGA 2013., Treći trijumf seniorki Srbije

Medalje i nagrade najboljim ekipama predali su Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Dejana Vasić, pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Vlastimir Mastilović, predstavnik Grada Novog Sada, Steva Popov, predstavnik Gradske uprave za sport Novog Sada, Mladen Maran, predsednik OSB, i Vladimir Stamenković, pomoćnik direktora za sport SPC „Vojvodina“.

Više informacija možete pronaći na: http://osv.rs/