Crvena Zvezda-Vojvodina 3VINER LIGA, SENIORI

 

Zvezdi derbi za skok na drugo mesto

 

Crvena zvezda – NIS Vojvodina 3:1 (16:25, 28:26, 27:25, 25:23)

 

Crvena Zvezda-Vojvodina 2Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 400. Sudije: V. Simonović (Kragujevac), N. Davidović (Beograd). Trajanje meča: 109 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Perić 7, Bojović 7, Milutinović 6, Mitić 3, Terzić 18, Petković 21, Vujić (libero), Stefanović 2, Pajić, Koprivica, Okolić, Petrović. Trener: Željko Bulatović.

NIS VOJVODINA:N. Čubrilo 12, Simeunović 16, Petrović 5, L. Čubrilo 5, Ivović 9, Jovanović 16, Škundrić (libero), Mrdak 4, Jovović, Mirosavljević, Veselinović 1, Kapur. Trener: Nikola Salatić.

Šesti put uzastopno u ligaškom delu takmičenja, drugi put ove sezone, Crvena zvezda je savladala Vojvodinu i preuzela drugu poziciju na tabeli Viner Štediše Super lige. Derbi 12. kola nije bio tako kvalitetan, ali je, i kad pogledate rezultate po setovima, bio i te kako uzbudljiv. Ispostavilo se da su „crveno-beli” iz Beograda imali više hrabrosti, znanja i sreće što im je bilo dovoljno za pobedu vrednu tri boda.

Povezana vest:  Svetsko klupsko prvenstvo odbojkaša u Belo Horizonteu krajem oktobra

Nakon prvog seta, ali i uvodnog dela drugog perioda (16:25 i 6:8), ništa nije nagoveštavalo pobedu domaćina. Od tog trenutka, predvođeni „probuđenim” Terzićem i sjajnim Petkovićem, Zvezda stiže do preokreta. Ne bi bilo nezasluženo da je Vojvodina na ovom susretu stigla i do bar jednog boda, ali su gosti grešili i samo nastavili tu lošu tradiciju, što ne prolazi protiv ekipa koje su u njihovom rangu.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Brazil prvi polufinalista posle maksimalne pobede nad Rusijom – Nemačka pobedila Iran sa 3:0

Mora se priznati da u završnici drugog perioda nisu blistale ni sudije ovog meča. I oni su bili potpuno dekoncentrisani u par navrata pa bi i jedna i druga ekipa mogle (iako nisu) na kraju meča da prigovaraju deliocima pravde.

U igri domaćeg tima na početku susreta gotovo ništa nije funkcionisalo, pre svega napad, pa je trener Bulatović bio primoran da u drugom setu promeni dizače. Ulazak Stefanovića promenio je ritam i, ispostaviće se da je to bila dobitna kombinacija. Sa druge strane Novosađani nikako nisu mogli da pronađu najbolju šestorku jer su i nakon lako dobijenog prvog seta već u drugom periodu preterali sa greškama (31 na kraju meča, Zvezda je napravila tri manje). Osim Simeunovića nije bilo pouzdanog igrača.

Povezana vest:  Terzić: Motivacija uvek mora biti na pristojnom nivou

Posle još jednog izgubljenog derbija u Vojvodini mogu čak i da upale alarm jer je sada teško očekivati da će u polufinalu plej-ofa imati prednost domaćeg terena. Sa druge strane, Zvezda je nakon šokantnog i maksimalnog poraza od Partizana upisala dve važne pobede, a i bez Nemanje Jakovljevića dokazala da i na klupi ima momke koji su sposobni za najviše domete.