Nacionalni odbojkaški centar gradiće se na Novom Beogradu. Urbanističkim projektom obuhvaćena je površina od 21 380 m2 uz ulicu Tošin bunar, a Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju. Vrednost tendera procenjena je na 2,2 milijarde dinara. Na osnovu inicijative Odbojkaškog saveza Srbije tim PAGE CONSORTIUM preuzeo je kompletan projektni menadžment od formiranja lokacije i zakonom propisane procedure do izrade Idejnog rešenja čiji je autor Đurađ Vasić, dok je nosilac sprovođenja Urbanističkog projekta Energoprojekt Urbanizam i arhitektura.

Povezana vest:  Posle fanatstičnog polufinala sledi meč za zlato sa Slovenijom

Lokacija na kojoj je planirana gradnja je strma padina, neizgrađena površina, obrasla travom, srednjim i visokim samoniklim rastinjem. Kolski i pešački pristup je iz magistralne saobraćajnice Tošin bunar. U blizini je nadvožnjak auto-puta kroz Beograd sa pristupnom petljom, dijagonalno je kompleks objekata za smeštaj studenata u bloku 34, a preko puta su postojeće stambene višespratnice bloka 37.

Kompleks odbojkaškog trenažnog centra čine tri osnovne, funkcionalno povezane celine sa pratećim elementima: hala za trening (tri terena), hala za odbojku na pesku (dva terena), smeštajni kapaciteti za sportiste, vezni deo – prateći sadržaji sporta i pripadajućeg poslovnog prostora (medicinski centar, teretana, kancelarije u funkciji sporta), dve garaže sa tehničkim prostorijama, pristupni plato i slobodne i zelene površine sa internim saobraćajnim površinama.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Odbojkašice Zvezde izgubile posle pet setova

Ukupna bruto površina objekta biće 20.837,16 m2 i imaće pet spratova.

Rok za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju je 9. decembar 2021. godine.

Za potrebe kompleksa je planirano da se izvede dodatno isključenje sa primarne saobraćajnice (Tošin bunar), kojim će se pristupati unutrašnjim komunikacijama i otvorenom parkingu sa 120 mesta. Unutrašnje saobraćajnice biće dvosmerne i omogućavaće direktan pristup trening prostoru, a u okviru parcele nalaziće se i poseban parking za autobuse.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Prvak Crne Gore i naredne sezone u Ligi šampiona

Informaciju možete pogledati na: Projekat Nacionalnog odbojkaškog trening centra – Beobuild