Vojvodina NS seme iz Novog Sada, prvak Srbije i pobednik Banka Poštanska štedionica Superlige 2020/2021. nije otputovala na meč 3. kola D grupe Lige šampiona 2022. protiv portugalske Benfike iz Lisabona, jer su na obaveznom PCR testu pred put petorica igrača pozitivna na Kovid 19. Nakon konsultacija sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom i portugalskim timom, doneta je odluka da se obe utakmice između srpskog šampiona i Benfike odigraju u februaru u Lisabonu.

Povezana vest:  XIV SP 2015., Odličan start kadetkinja Srbije u prestonici Perua

Dogovoreno je da će se meč 3. kola odigrati u četvrtak, 17. februara, a utakmica 6. kola D grupe, koja je trebalo da se odigra u Novom Sadu, u sredu, 16. februara u dvorani Benfika u Lisabonu.

Vojvodina NS seme će u 4. kolu D grupe Lige šampiona 2022. gostovati u Rusiji. Meč Zenit – Vovjodina NS seme odigraće se u utorak, 25. januara u Sibur areni u Sankt Peterburgu od 19.30 časova po lokalnom, odnosno 17.30 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE – FINALNI TURNIR, Polufinalni mečevi od 17,00 i 19,30 časova – finale u 18,00 časova uz direktan prenos na RTS 2

– Postojale su tri opcije, prva je bila da idemo u sastavu koji imamo na raspolaganju. Druga ponuđena opcija je da meč u Lisabonu bude registrovan 3:0 za Benfiku, pa da drugu utakmicu igramo u Novom Sadu 16.februara, a kao treću mogućnost dobili smo da oba meča igramo u Lisabonu. Ta treća najviše je sportska i daje mogućnost da se na terenu borimo za što bolji rezultat. Među pozitivnima na PCR testu su Luka Čubrilo, Vilimanović, Parapunov, Zečević i libero Negić, tako da bez oba dizača i oba korektora nismo mogli putovati u Portugal. Sada se nadamo što skorijem oporavku petorice igrača, kako bismo se pripremili za mečeve koji predstoje posle 20.januara – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Povezana vest:  KADETKINJE – PRVENSTVO SRBIJE 2012., Vizura iz Beograda prvak Srbije u konkurenciji kadetkinja