Svetska odbojkaška federacija je saopštila da je otvoren konkurs za organizatore Svetskih prvenstava za klubove 2022. Konkursne prijave se primaju do 22. jula, a potom će FIVB obavestiti javnost od domaćinima turnira.

Na SP klubova 2022. u obe konkurencije igraće po 6 klubova. Pored domaćina, igraće finalisti CEV Lige šampiona 2022. (Vakifbank Istanbul, Koneljano, Keđeržin Kozle, Trentino), finalisti klupskog prvenstva Južne Amerike (CSV) i pobednici klupskog prvenstva Azije (AVC).

Povezana vest:  Terzić sledeće sezone vodi rusku Omičku

XV SP klubova 2022. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 12. do 18. decembra.

Na dosadašnjih 14 prvenstava, Vakfibank Istanbul iz Turske je 4 puta bio pobednik. Ezačibaši Vitra Istanbul iz Turske je osvojio 2 titule, a po 1 titulu su osvojili ruski Dinamo Kazanj, azerbejdžanska Rabita Baku, turski Fenerbahče Istanbul, italijanski Il Mesađero Ravena i Imoko Volej Koneljano, kao i brazilski Solis Nestle, Leite Moka Sao Paulo i Sadia Sao Paulo.

Povezana vest:  KUP SRBIJE, Određeni parovi četvrtfinala Kupa Srbije

XVII SP klubova 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 5. do 11. decembra.

Trentino iz Italije je 5 puta osvajao titulu svetskog klupskog prvaka, Sada Kruzeiro iz Brazila 4 puta, Mediolanum Milano iz Italije 2 puta, a ruski Zenit Kazanj i Belogorje Belgorod, i italijanski Mesađero Ravena, Maksikono Parma i Kućine Lube Ćivitanova po 1.