reprezentacija_trst

XXII SVETSKA LIGA 2011.

Portugalija umesto Egipta u C grupi sa Srbijom, Argentinom i Finskom

 

Izvršni odbor FIVB doneo je odluku da Portugalija zameni Egipat u C grupi XXII Svetske lige 2011, zbog političke situacije u Egiptu. Izvršni odbor FIVB je, sledeći pravila Svetske lige, odnosno kvalifikacija za Svetsku ligu, odlučio da Portugalija, koja je izgubila u 1. kolu kvalifikacija od Portorika, zameni Egipat u C grupi. Postojeći kalendar C grupe Svetske lige 2011. se neće menjati, tako da će Portugalija samo preuzeti mesto Egipta. Gradovi u kojima će Portugalija igrati, kao i satnica svih utakmica biće naknadno saopšteni, objavio je FIVB.

Srbija će u okviru i vikenda (27. – 29. maj) XXII Svetske lige 2011. gostovati u Argentini. Naredna dva vikenda (03. – 05. jun i 10. – 12. jun), Srbija će ugostiti Finsku i Portugaliju. Slede gostovanja u Finskoj (17. – 19. jun) i Portugaliji (24. – 26. jun), a u okviru VI vikenda Srbija će biti domaćin Argentini (29. jun – 01. jul). Finalni turnir XXII Svetske lige 2011. odigraće se od 06. – 10. jula u Gdanjsku, u Poljskoj. Na Finalnom turniru igraće osam ekipa, po dve prvoplasirane iz svake grupe. Ukoliko Poljska bude treća ili četvrta u A grupi, na Finalnom turniru će igrati Poljska, pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane selekcije.

Povezana vest:  Aleksandar Atanasijević najbolji napadač i poenter Prvenstva Italije

XXII SVETSKA LIGA 2011. – SASTAVI GRUPA:

C GRUPA: SRBIJA, ARGENTINA, FINSKA, PORTUGALIJA.

A GRUPA: BRAZIL, POLJSKA, SAD, PORTORIKO.

B GRUPA: RUSIJA, BUGARSKA, NEMAČKA, JAPAN.

D GRUPA: KUBA, ITALIJA, FRANCUSKA, KOREJA.

RASPORED UTAKMICA C GRUPE:

I VIKEND (27. – 29. MAJ):

ARGENTINA – SRBIJA

PORTUGALIJA – FINSKA

II VIKEND (03. – 05. JUN):

SRBIJA – FINSKA

Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Srbija u E četvrtfinalnoj grupi, savladana Španija sa 3:1

PORTUGALIJA – ARGENTINA

III VIKEND (10. – 12. JUN):

SRBIJA – PORTUGALIJA

FINSKA – ARGENTINA

IV VIKEND (17. – 19. JUN):

FINSKA – SRBIJA

ARGENTINA – PORTUGALIJA

V VIKEND (24. – 26. JUN):

PORTUGALIJA – SRBIJA

ARGENTINA – FINSKA

VI VIKEND (29. JUN – 01. JUL):

SRBIJA – ARGENTINA

FINSKA – PORTUGALIJA

Povezana vest:  SENIORKE – II MEMORIJAL “AGATA MROZ”, Pobeda Srbije posle pet setova

Finalni turnir XXII Svetske lige 2011. odigraće se od 06. – 10. jula u Gdanjsku, u Poljskoj. Propozicijama FIVB, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Propozicijama FIVB, plasman ekipa sa istim brojem bodova određuje se na prvo na osnovu broja pobeda. Ukoliko je broj pobeda identičan, plasman se određuje na osnovu set količnika. Ukoliko je set količnik identičan, plasman se određuje na osnovu poen količnika.