SREDNJA_SKOLA_MALI_ZVORNIK

Učenice SŠ“Mali Zvornik“ osvojile državno prvenstvo u odbojci

Pirot – Posle dva dana takmičenja po grupama, u konkurenciji osam srpskih srednjih škola, učenice škole „Mali Zvornik“ iz istoimenog mesta ponele su u Pirotu titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu u odbojci. Srednjoškolke iz Malog Zvornika su najpre maksimalnim rezultatom pobedile gimnaziju „Vuk Karadžić“ iz Trstenika , a onda i gimnaziju „Svetozar Marković“ iz Jagodine. Državni prvak u odbojci je inače na ovo takmičenje pozvan naknadno jer je Sportska gimanzija iz Beograda odustala, a „Mali Zvornik“ je dobio pravo učešća jer je na međuokružnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici zauzeo drugo mesto.

Povezana vest:  Poštarkice 2 i Lazarevac pobednici „Vip VOLI Kupa“ – „Vip mobile“ nagradio najbolje, seniorke Srbije delile medalje

Devojke su bile fantastične. Pokazali smo da smo zasluženo došli na državno prvenstvo i da imamo kvalitet čak i za prvaka. Nije bilo lako, pogotovo jer smo se prvog dana takmičili u jakoj grupi. Ipak, devojke su bile maksimalno skoncentrisane i to nam je na kraju i donelo titulu – rekao je Zoran Grbić, nastavnik fizičkog vaspitanja iz škole „Mali Zvornik“.

Meč za drugo mesto između gimnazije „Vuk Karadžić“ iz Trstenika i gimnazije „Svetozar Marković iz Jagodine bio je veoma neizvestan. Odlučio je treći set koji je pripao školi iz Trstenika, koja je tako ponela zvanje vicešampiona. Pehare, medalje i diplome učesnicima državnog prvenstva dodelio je predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje, proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković. On se u ime Saveza zahvalio svim školama-učesnicama i poželeo im puno uspeha u budućnosti.

Povezana vest:  Terzić saopštio širi spisak za Azerbejdžan – pripreme od 11. maja

Dakle, poznat je prvak u kategoriji učenica, a sutra će se znati ime najboljeg u konkurenciji učenika. Dečaci danas po istom sistemu počinju takmičenje. Biće podeljeni u tri gupe, dve grupe će imati tri ekipe, a jedna dve, jer je ETŠ „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada otkazala učešće.

OSVAJACI_MEDALJA_srednje_skole

KONAČAN PLASMAN

SŠ „ Mali Zvornik“ Mali Zvornik

Povezana vest:  Slobodan Kovač: Srbija ima kvalitet za nove medalje i ponavljanje uspeha iz Sidneja

Gimnazija „Vuk Karadžić“Trstenik

Gimnazija „Svetozar Marković“ Jagodina

Gimnazija „Svetozar Marković“ Novi Sad

Gimnazija Leskovac

Medicinska škola sa domom učenika, Kosovska Mitrovica

Druga kragujevačka gimnazija, Kragujevac

Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ Novi Sad

Gimnazija Pirot

Rezultati mečeva od prvog do trećeg mesta: „Mali Zvornik“ – „Vuk Karadžić“ Trstenik 2:0 (25:12, 25:15), „Mali Zvornik“ – „Svetozar Marković“ Jagodina 2:0 (25:21, 25:20), „Vuk Kardžić“ Trstenik – „Svetozar Marković“ Jagodina 2:1 (25:16, 13:25, 15:5).