Wiener_Liga-odbojka

VINER LIGA, SENIORKE

Dinamo Azotara u polufinalu

NIS Spartak – Dinamo Azotara 2:3 (25:20, 25:20, 17:25, 23:25, 12:15)

Hala sportova. Gledalaca: oko 450. Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Anđelko Popović (Sremski Karlovci).

NIS SPARTAK: Branković 11, Cvetičanin 16, Helić 24, Bogdanović 20, Češljar 6, T. Matić 4, Memišević (libero), Radenković, Olujić, D. Matić, Faćol. Trener: Slobodan Galešev.

DINAMO AZOTARA: Furtula 6, Sredić 13, Bezarević 18, Vulović 14, Kokanović 8, Trivunović 7, Možgon (libero), Sekulić 1, Petrov, Bulajić, Vladisavljev, Divac. Trener: Aleksandar Vladisavljev.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2010, Srbija pobedila Italiju i osvojila bronzu

Čudesan preokret za plasman u polufinale načinile su pančevačke „Lavice” u subotičkoj Hali sportova. Maraton u pet setova, posle sigurnog vođstva Golubica od 2:0, pripao je spretnijoj i sretnijoj ekipi Aleksandra Vladisavljeva. Spartak završava sezonu, a Dinamo će u polufinalu plej-ofa na megdan Vizuri.

Prepričavaće se ovaj susret još danima, jer su Golubice uspele da izgube nemoguće. Vodile su i 11:7 u taj breku, ali im ni to nije bilo dovoljno da ostvare pobedu. U prva dva perioda dominirala je Adela Helić, koja je nizala poene kao na traci. Od trećeg perioda iskusna Olja Furtula zaigrala je kroz sredinu, a tamo su Sredićeva i Vulovićeva delovala mnogo spremnije od blokera Spartaka.

Povezana vest:  Srbiji bod protiv Olimpijskog šampiona

Subotičanke su grešile, naročito sa servis linije i njihova igra je padala. Imao je Spartak u četvrtom setu vođstvo od 9:5 i 16:11, nije mu ni to bilo dovoljno da provede meč u svoju korist, baš kao ni opisana prednost u taj breku. Kad se odlučivao pobednik, radio je Dinamov blok, sinoć sjajne Tanje Sredić.

Povezana vest:  Crvena Zvezda i Partizan na Finalni turnir 50. Kupa Srbije

Poznati su parovi polufinala plej ofa u konkurenciji odbojkašica. U terminima od 23. marta do 6. aprila sastaće se Crvena zvezda i TENT, odnosno Vizura i Dinamo Azotara.