PRVI - BG

Osma beogradska gimnazija pobednik Državnog prvenstva u odbojci

Priot –Školsko državno prvenstvo u odbojci juče je dobilo svog prvaka u kategoriji učenica (SŠ „Mali Zvornik“), a danas je ta dilema razrešena i u konkurenciji učenika. Titulu je posle dva takmičarska dana zaslužila Osma beogradska gimnazija.  Dueli za medelje počeli su sudarom Beograđana i Novosađana. Osma Beogradska gimnazija je bila ubedljivija -2:0 i ostala u igri za državnog prvaka, dok je gimnazija „Svetozar Marković“ iz Novog Sada pokušala potom da uradi nešto više protiv Druge kragujevačke gimnazije. Ekipa iz Kragujevca, međutim, nije se dala zbuniti i bila je poprilično dominantna – 2:0, te je i s pravom zadržala najvišu ambiciju. Ovaj meč je značio da će se Druga kragujevačka gimnazija direktno suprostaviti Osmoj beogradskoj gimnaziji za titulu, a rešeno je i pitanje trećeplaisranog. Na toj poziciji takmičenje u Pirotu završila je novosadska gimnazija „Svetozar Marković“.

Povezana vest:  Nemcima zlato u odbojci na pesku

Igrom slučaja žreb je baš Osmu beogradsku gimanziju i Drugu kragujevačku rasporedio tako da snage odmeravaju u trećem meču dana u grupi za plasman. Ovaj meč je bio pravo finale. Činilo se da Kragujevčani drže sve konce u rukama, ali Beograđani su se probudili u završnici drugog seta, preokrenuli rezultat i u taj-brejku izgubljeni meč pretvorili u dobijeni, odnosno u titulu školskog državnog prvaka u odbojci.

Presrećni smo i veoma uzbuđeni. Kako je meč počeo činilo nam se na momente da nećemo uspeti da ga dobijemo. Ipak, momci su pokazali odlučnost i volju, pa tako su na kraju i zasluženo došli do titule – rekla je Jelena Marjan, profesorka fizičkog u Osmoj beogradskoj gimnaziji.

Povezana vest:  Boričić: Zlato iz Sidneja promenilo pogled na odbojku

U Pirotu u protekla tri dana predstavilo se 17 školskih ekipa, devet u kategoriji učenica i osam u kategoriji učenika. Odigrano je ukupno 32 meča. Na jugu Srbije smo videli kako to rade srednjoškolci i srednjoškolke, a naredne nedelje u Zrenjaninu na potezu će biti pioniri i pionirke.

OSVAJACI_MEDALJA_m

KONAČAN PLASMAN

Osma beogradska gimnazija

Druga kragujevačka gimnazija

„Svetozar Marković“ Novi Sad

Gimnazija Pirot

SŠ „Veliko Gradište“

Ekonomsko-trgovinska škola Kruševac

Medicinska škola sa domom učenika Kosovska Mitrovica

Tehnička škola Pirot

Povezana vest:  KADETKINJE – X EP 2013., Bronza za Tursku, Srbija četvrta

MEČEVI ZA PLASMAN OD PRVOG DO TREĆEG MESTA: Osma beogradska gimnazija – „Svetozar Marković“ Novi Sad 2:0 (25:12, 25:23) Druga kragujevačka gimnazija – „Svetozar Marković“ Novi Sad 2:0 (25:16, 25:20), Osma beogradska gimnazija – Druga kragujevačka gimnazija 2:1 (17:25, 26:24, 15:9)

MEČEVI ZA PLASMAN OD ČETVRTOG DO ŠESTOG MESTA: SŠ Veliko Gradište- Gimnazija Pirot 1:2 (25:21, 21:25, 8:15) Ekonomsko –trgovinska škola Kruševac – SŠ Veliko Gradište 1:2 (20:25, 26:24, 12:15), Gimnazija Pirot -Ekonomsko –trgovinska škola Kruševac 2:1 (26:24, 21:25, 15:5)

MEČ ZA PLASMAN OD SEDMOG DO OSMOG MESTA:Tehnička škola Pirot-Medicinska škola sa domom učenika Kosovska Mitrovica 1:2 (25:21, 16:25, 15:11)