Crvena Zvezda-Vojvodina 2

PLEJ OF VINER LIGE

Novosađani do prve pobede u četvrtfinalu, Zvezdin revanš Požarevljanima

 

Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:15, 25:23, 25:21)

Mala sala SPC Vojvodina. Gledalaca: 300. Sudije: Predrag Balandžić (Beograd) i Dejan Antić (Subotica). Trajanje meča: 76 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.

VOJVODINA NS SEME: Simeunović 8, Petrović 11, Mirosavljević 4, Ivović 15), Jovović, Jovanović 6, Škundrić (libero), N. Čubrilo 1, L. Čubrilo, Mrdak 4, Kapur, Veselinović. Trener: Nikola Salatić.

SPARTAK: Knežević 1, Kostić, Živković 8), Palibrk 3, D. Milošević 7, Pantović 8, Janković (libero), Karišik 4, Gajić, Spasojević, Stevanović. Trener: Milivoje Radisavljević.

Novosađani su prema očekivanju upisali pobedu na startu plej ofa, protiv simpatične ekipe iz Ljiga. Sam start utakmice (8:0), nagovestio je konačan ishod, ali su gosti ipak u drugom i trećem setu uspeli da zaprete favorizovanom domaćinu.

Povezana vest:  SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2013., Crvena zvezda u Bakuu

Trener domaćih, Nikola Salatić, u završnici utakmice, pružio je priliku rezervistima, koji su opravdali ukazano poverenje, a tokom meča, najkvalitetniju igru prikazali su reprezentativci Petrović, Jovović i Ivović.

Baš su njih trojica sjajno otvorili meč i Ljižani nisu imali rešenja za visok blok domaćina, i brze napade, koje je forsirao Jovović. U drugom setu, kad se lomilo (21:20), Novosađani su blokom stigli do prednosti (23:20).

Rezultatski najzanimljivije je bilo u trećem periodu, jer su gosti vodili sve do 20:18. Tada je Milija Mrdak dobrim napadima i sa dva bloka doneo preokret, pa je na 24:21 još samo ostalo Petroviću da odservira as.

Crvena zvezda – Mladi radnik 3:0 (28:26, 25:20, 25:14)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 200. Sudije: S. Zotović, D. Ćuk (oboje iz Beograda). Trajanje meča: 77 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.

CRVENA ZVEZDA: Perić 5, Bojović 9, Milutinović 6, Mitić 7, Terzić 11, Petković 27, Vujić (libero), Jakovljević, Pajić, Okolić, Stefanović, Koprivica. Trener: Željko Bulatović.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Crno-beli pregazili Ibar

MLADI RADNIK: Vulović 9, Brđović 3, Vasić 7, P. Petrović 7, S. Ilić 5, Grabež 1, Peković (libero), Vladisavljev 2, Pantić, Marinković, U. Ilić 4, N. Petrović. Trener: Dragan Bonić.

Blokersko veče imala je ekipa Crvene zvezde na otvaranju plej of serije protiv Mladog radnika. Sa 22 poenterska bloka u tri seta, Beograđani nisu mogli da ne pobede maksimalnim rezultatom, iako su u prvom setu, u kojem su postavili devet blokova, domaći šetali po ivici ambisa.

Baš taj prvi period igre odlučio je i pobednika prvog susreta jednog od najzanimljivijih parova četvrtfinala plej ofa. Poveo je gost 7:3 i dozvolio da Zvezda odličnim servisima i čvrstom blokom za tili čas okrene sve u svoju korist (8:7, pa 12:8!). Od rezultata 15:10, serija Požarevljana 5:0 za izjednačenje. Posle drugog „velikog odmora” Zvezda se odlepila, (18:15, a potom i 22:18).

Povezana vest:  Pavličević želi neizvestan meč sa Igtisadčijem

Ipak, gosti su bili uporni, prvi prišli na poen zaostatka (23:22), a potom su anulirali dve vezane set lopte Crvene zvezde i stigli blokom do svoje prve šanse za vođstvo (24:25). Onda je u kontri izblokiran Petar Petrović, u narednom napadu i Vasić, da bi Zvezda na kraju ipak realizovala svoju četvrtu set loptu, „blok autom” Petkovića.

U drugom setu Zvezda je popravila napad, blok je i dalje radio svoj deo posla, ali je odluka pala tek posle 21:20. Razigrao se Petković, junak ovog susreta i svakako najzaslužniji za prvu Zvezdinu ovosezonsku pobedu protiv Mladog radnika. U trećem periodu nije bilo dileme, Požarevljani su padali u igri, pa ih ni ogroman pritisak sa klupe, od strane njihovog trenera Bonića, nije pokrenuo.