zvezda_seniorke_slavlje

VINER LIGA, SENIORKE

Crvena zvezda na korak od titule

Crvena zvezda – Vizura 3:0 (25:20, 25:23, 25:17)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 700. Sudije: Dejan Jovanović (Beograd) i Ivan Lazarević (Šabac). Trajanje meča: 72 minuta. Rezultat u seriji: 2:0.

CRVENA ZVEZDA: Budrović, Ninković 12, Živković 3, Malagurski 17, Pušić, Medarević, Bjelica 16, Tomić, Blagojević 9, Kecman, Valčić (libero), Stevanović 4. Trener: Ratko Pavličević.

VIZURA: Radulović, Otašević, Proković (libero), Lazarević 12, Savić 8, Vukomanović (libero), Nikić 4, Čikiriz 3, Nikolić, Buša 2, Radojičić 3, Klisura 8. Trener: Branislav Moro.

Povezana vest:  Prvaci Evrope savladali Bugarsku sa 3:1

Crvena zvezda je slavila i u drugom meču finala plej-ofa protiv Vizure i sada je na samo korak od odbrane duple krune. Crveno-bele su odigrale daleko bolji meč nego što je to bio slučaj u petak, kad je duel dva najbolja tima u državi bio igran u pet setova.

Samo 72 minuta bilo je potrebno ekipi Ratka Pavličevića da slome otpor Novobeograđanki, koje su imale svoju šansu u prva dva seta. U uvodnom periodu igre Vizura je vodila na oba tehnička tajm-auta, na drugom je bilo 16:15, ali je potom Zvezda lako načinila preokret.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA 2012., „Crveno – bele“ nastavljaju takmičenje u osmini finala ili u Kupu CEV – kod seniora plej – of sa 12 ekipa

U drugom setu Vizura je imala i prednost od 16:13, ali ni to nije bilo dovoljno gošćama da osvoje set. U trećem setu domaće su bile više nego ubedljive, a sve je bilo gotovo već na drugom obaveznom predahu (16:9). Do kraja crveno-bele su rutinski sačuvale višak za drugu pobedu u finalu plej-ofa – 25:17.

Povezana vest:  51. KUP SRBIJE 2015./2016., Jedinstvo u Staroj Pazovi posle pet setova eliminisalo Spartak iz Ljiga

Naredni meč biće igran u subotu u 19,30 časova u dvorani „Vizura”. Crvena zvezda će imati prvu meč loptu za titulu, dok će Vizura želeti da ostane u igri i ujedno prekine niz crveno-belih od čak 51 pobede u domaćim okvirima!