okupljanje20

Kolaković: Predstoji nam naporan rad!

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas, uoči starta priprema za Svetsku ligu, da očekuje da svi reprezentavici budu zdravi, jer im predstoji naporan rad.

-Imamo dovoljno prostora za rad. Nadam se da će svi reprezentavici biti zdravi, da oni koju budu dolazili neće biti preumorni, jer su imali tešku sezonu iza sebe – rekao je Kolaković i dodao da su reprezentativci navikli na naporan tempo rada.

Kolaković je dodao da će ekipa do 18. maja trenirati u Beogradu za kada je planiran odlazak u Toronto, gde će odigrati dve utakmice sa selekcijom Brazila.

Povezana vest:  SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2012. – FINALNI TURNIR, U finalu Zenit Kazanj – Belhatov

On je naveo da će to biti uvertira za početka Svetske lige, koja staruje 27. maja gostovanjem u Argentin, kao i da će reprezentacija Srbije u međuvremenu odigrati dva meča protiv Bugarske, 13.i 14. maja, u Beogradu i Požarevcu.

Odbojkaši Srbije igraće u Grupi C Svetske lige sa Argentinom, Finskom i Portugalijom,

-Ambicije odbojkaša Srbije su uvek visoke bez obzira o kakvom takmičenju se radi, a jedan od njih je odlazak na finalni turnri osmorice u Poljskoj, koji će biti odigran od 6. do 10. jula u Gdanjsku – rekao je pomoćni trener Želko Bulatović.

Bulatović smatra da će selekcija Finske, koju sa klupe predvodi novi selektor Kastelani, biti ozbiljan protivnk našim reprezentativcima, jer nastupa u najačem sastavu.

Povezana vest:  SENIORKE – 46. KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE, Pobeda Subotičanki u Pančevu

-Sa Argenticima smo se sastajali često u poslednje vreme, mada su podmladili reprezentaciju. Igrali smo protiv njih na prethodnom SP i dobili ih ne baš lako. Radi se o jednoj mladoj reprezentacije koja polako stasva – rekao je Bulatović.

On je dodao da su jedina nepoznanica Portugalci, jer, kako je rekao, nisu dugo učestvovali u Svetskoj ligi, ali da ih „ne smemo potceniti“.

Reprezentativac Bojan Janić rekao je da očekuje medalje na Svetskoj ligi i Evropskom prvenstvu.

-Imamo lakši raspored, ali to ne treba da nas zavara. Ovo nije prekaljena ekipa da bi mogla ikoga da potceni i moraćemo da zapnemo protiv svih – rekao je Janić.

Povezana vest:  JUNIORKE – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Bugarska peta, Bosna i Hercegovina šesta u Ivanjici

Korektor Saša Starović izjavio je da reprezentaciju Srbije očekuje još jedno naporno leto, ali i ostvarenje ciljeva.

-Navikli smo naciju na medalje, i s tim ciljem ćemo ući i u Svetsku ligu. Osim Argentine, grupa nije toliko teška i mislim da nećemo imati problema. Predstoji nam da dobro treniramo i nadam se da će rezultat doći na kraju – rekao je Starović.

Primač Nikola Kovačević izjavio je da je optimista, kao i da se nada da ekipa može da ponovi uspeh od prošle godine, kada smo osvojili treće mesto.