Aleksandar Boricic

Boričić: Spremamo drugačije Evropsko prvenstvo odbojkašica

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić rekao je danas u Kraljevu da Evropsko prvenstvo za odbojkašice, koje u septembru organizuju Srbija i Italija, neće biti samo u znaku takmičenja, već i mode, lepote i druženja.

-Kada se organizuju ovakva takmičenja, priča se samo o rezultatima i finansijama. Mi želimo da ovoga puta uključimo što više segmenata društva i sve generacije – rekao je Boričić.

Povezana vest:  35 igračica i igrača beach – volley na zvaničnom fotografisanju u Novom Sadu

On je podsetio da je u toku konkurs za ime bubamare koja je maskote Evropskog prvenstva za odbojkašice, kao i konkurs za osnovce da osmisle poštansku marku na temu ovog događaja.

Predsednik Odbojkaškog saveza je ocenio da je saradnja sa suorganizatorima Italijanima zadovoljavajuća i da za sada nema nikakvih problema, kao i da se odgovarajuće pripreme obavljaju u Zrenjaninu, koji će, uz Beograd, biti grad-domaćin u Srbiji.

Povezana vest:  FIVB – OLIMPIJSKE IGRE LONDON 2012. – POZIVNI INTERNACIONALNI TURNIR, Egipat bolji od Srbije

-Već imamo iskustvo iz 2005. godine kada smo sa Italijanima organizovali EP za muškarce. Za razliku od tada, finale će se ovoga puta igrati u našem glavnom gradu – kazao je Boričić.

Prema njegovim rečima, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta od 15 miliona dinara, zatim generalnog sponzora “VIP mobile” i Evropsku odbojkašku federaciju, ne bi trebalo da bude ni finansijskih problema u organizaciji prvenstva.

Povezana vest:  SENIORI - XXVII EP 2011, Trijumf seniora u Monci

Boričić očekuje da se reprezentacija Srbije plasira u završnicu takmičenja, među četiri najbolje ekipe, a onda i da se bori za jednu od medalja.

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije danas je boravila u Kraljevu da bi porodici Miroslava Banutilića dodelila ključeve nove kuće, koja je sagrađena sredstvima koja su prikupili odbojkaši Srbije, igrači, treneri i sudije.