igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Sa Brazilom se pripremamo za Argentinu

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da se nada da će naredni mečevi sa Brazilom koristiti ekipi da se što bolje pripremi za prve utakmice Svetske lige koje će igrati sa Argentinom. Reprezentacija Srbije u sredu putuje u Brazil gde će odigrati dve prijateljske utakmice uoči početka Svetske lige.

-Veoma smo motivisani za utakmice sa Brazilom, reprezentacijom koja je najbolja na svetu i želimo da se prikažemo u najboljem svetlu. Nadam se da će nam ti mečevi koristiti – rekao je Kolaković na

Povezana vest:  EVROPSKA LIGA, Terzić se nada pobedi u Ankari i plasmanu na Gran pri

konferenciji za novinare u Beogradu i dodao da ne može da kaže sastav tima, zbog povreda pojedinih igrača.

Prema njegovim rečima, u prvim utakmicama Svetske lige sa Argentinom očekuje pobedu.

-Argentinu je uvek teško pobediti, naročito kada igra na svom terenu. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi i da u kratkom roku podignemo formu – rekao je Kolaković.

On je dodao da o argentinskoj reprezentaciji misli sve najbolje i da smatra da ima jedan od najperspektivnijih timova na svetu. Utakmice sa Brazilom igraće se u mestu Sakarema, 100 kilometara udaljenom od Rio de Žaneira.

Povezana vest:  Fantastične odbojkašice Partizana Vizure osvojile bod u Kanu

Reprezentativac Srbije Veljko Petrović ocenio je da put u Brazil treba da donese „neke dobre stvari“.

-Treba da što spremnije dočekam utakmice prvog kola Svetske lige. Pored toga, boravak u Brazilu će nam pomoći da se aklimatizujemo. Dobro je što sada idemo na daleki put i nadam se da ćemo uzeti što više bodova – rekao je Petrović.

Povezana vest:  Četvrti put oboren rekord – u Kraljevu 41 ekipa na petom turniru VII „Vip Beach Masters 2014." – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku

Odbojkaš Srbije Saša Starović naglasio je da Svetska liga ove godine počinje „nešto ranije“ i da je bilo malo vremena za pripreme.

-Značajno je što ćemo se na ovom putu adaptirati na drugu vremensku zonu. Nadam se da ćemo se što bolje pripremiti i da ćemo ostvariti što bolji rezultat – rekao je Starović.

Igrači koji budu ostali u Beogradu treniraće sa odbojkašima Crvene zvezde. Reprezentacija Srbije takmičiće se u Svetskoj ligi u grupi sa Argentinom, Finskom i Portugalom, a prve mečeve odigraće u Argentini 27. i 28. maja.