igor_kolakovic_kzn_arg

Kolaković: Idemo na pobedu u oba duela protiv Finaca

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjvaio je danas da će njegova ekipa ići na pobedu u oba meča drugog vikenda grupe C Svetske lige protiv selekcije Finske.

-Očekujemo pobede, ali videli smo prošlog vikenda da je jednu ekipu teško dobiti dva dana za redom. Doduše, igrali smo na gostujućem terenu. Selekciju Finske respektujem, kao i njihovog selektora, ali očekujem mnogo bolju igru naših odbojkaša, nego na startu Svetske lige protiv Argentine – rekao je Kolaković..

Povezana vest:  BEACH – VOLLEY, Saša Surla i Đorđe Klašnić prvaci Balkana, Miljan Milović i Marko Ziroje vicešampioni – četvrto mesto za Kristinu Vasić i Milanu Stojanoski

Kolaković je pozvao ljubitelje odbojke u Beogradu da ovog vikenda podrže njegove izabranike, jer je prošlo skoro godinu dana od kada je reprezentacija poslednji put igrala u dvorani „Pionir“.

-Publika u Beogradu voli odbojku, uvek je znala da prepozna trenutak kada je reprezentaciji pomoć bila najpotrebnija. Nadam se da će atmosfera u dvorani opet biti na nivou – rekao je Kolaković.

Kapiten naše reprezentacije Bojan Janić rekao je da Srbija kao favorit ulazi u duele sa Finskom, ali da to treba opravdati na terenu.

Povezana vest:  Lajkovac domaćin Finalnog turnira BVA Kupa 2015.

-Poznajemo dobro ekipu Finske, igraju čvrsto i agresivno i ne smemo da ih potcenimo. Moraćemo da od starta da budemo borbeni, kako ne bi ponovili igru iz drugog meča protiv Argentine – rekao je Janić.

On je dodao da reprezentacija nije imala puno vremena za pripremu meča, ali da to ne treba da bude opravdanje, jer se igra kod kuće.

Reprezentacije Finske je na početku takmičenja oba puta izgubila od Portugalije.

Povezana vest:  Igor Kolaković prvi trener seniora Srbije do Olimpijskih igara u Parizu

Kapiten Finske Tuomas Samelvuo izjavio je da poznaje kvalitet srpskih igrača, ali da će on i saigrači pokušati da naprave iznenađenje na gostujućem terenu.

-Želimo da iz utakmice u utakmicu napradujemo i tako podignemo kvalitet igre u odnosu na start Svetske lige. Očekujem da pružimo maksimum u duelima sa Srbijom – rekao je Samelvuo.

Utakmice drugog kola Svetske lige između Srbije i Finske na programu su sutra i prekosutra od 20 časova u dvorani „Pionir“.