ministarka_trim_1

Konstituisan Počasni organizacioni odbor EP

 

U Beogradu je danas konstituisan Počasni organizacioni odbor šampionata Evrope za odbojkašice sastavljen isključivo od žena, na čijem čelu je ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković.

Kako je istakla resorna ministarka, formiranje ovakvog tela je „pionirski poduhvat“ koji je u skladu sa sloganom Evropskog prvenstva – „Odbojka spaja“.

-Odbojka je uspela da spoji više uspešnih žena iz različitih oblasti na zajedničkom zadatku. U Počasnom odrganizacionom odboru sedeće veoma uspešne žene – zadovoljno je naglasila Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Odbojkašice Partizana Vizure poražene u Bakuu

Prema njenim rečima, već na prvoj sednici danas u Plavom salonu Palate Srbije predstavljeno je mnogo novih ideja čiji je cilj „što bolja popularizacija odbojke“.

-Saznale smo da je odbojka najzastupljeniji sport među devojčicama i, ujedno, generator pozitivnih promena u našem društvu – rekla je Samardžić-Marković.

Ona je naglasila da je jedna od namera Počasnog organizacionog odbora da „sport objedini kroz različite akcije, kulturu, umetnost i industriju“.

Povezana vest:  CEV EVROPSKI KUPOVI, Srpski timovi na terenima u utorak i sredu

-Na konstitutivnoj sednici razgovarale smo o budućim aktivnostima, marketinškim poduhvatima i predlozima za širu promociju odbojke – navela je Samardžić-Marković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić ocenio je da je formiranje odbora „čast i privilegija koja prati svetske trendove“.

-Ovim gestom želimo da pokažemo da je naš Savez već u Evropi. Priča o ženskoj odbojci ne treba da traje samo u danima održavanja kontinentalnog prvenstva, nego mnogo duže – napomenuo je Boričić.

Povezana vest:  Juniori Srbije u utorak ujutro putuju u Vinicu na Balkansko prvenstvo 2014.

Članice Počasnog organizacionog odbora, osim Samardžić-Marković, su administrativni direktor OSS Snežana Mišić, autor logotipa prvenstva Rajna Kosanović-Jelovac, Petra Štangl (kompanija Vip), Vesna Simić (Ringijer), Maja Bobić (generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji), Sandra Suša (RTS), poznata kompozitorka i dopisni član SANU Isidora Žebeljan, Ružica Mevorah (Blic žena), direktor Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević, predavač na Fakultetu organizacionih nauka Tamara Vlastelica-Bakić, Goga Grubješić (Agencija Super Star) i Nada Momirović (Modna kuća „Mona“).